ΑρχικήinetZeroAvia Inc: Gates και Bezos επενδύουν στην startup που υπόσχεται πτήσεις με...

ZeroAvia Inc: Gates και Bezos επενδύουν στην startup που υπόσχεται πτήσεις με υδροκίνητα αεροσκάφη

Η ZeroAvia Inc, μία startup με έδρα την Καλιφόρνια που υπόσχεται να πραγματοποιήσει πτήσεις με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, κατάφερε να συγκεντρώσει 37,7 εκατομμύρια δολάρια από τη βρετανική κυβέρνηση και από διάφορους επενδυτές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα όπως ο Bill Gates και ο Jeff Bezos.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συγκέντρωσε 21,4 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Amazon (AMZN), Shell (RDSB) και Breakthrough Energy Ventures, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Bill Gates το 2015. Έχει επίσης εξασφαλίσει 16,3 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεργάζεται με την British Airways, γεγονός που θα βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία να επιταχύνει τη μετάβαση από ορυκτά καύσιμα σε υδρογόνο για να τροφοδοτήσει τον στόλο της.

ZeroAvia Inc: Gates και Bezos επενδύουν στην startup που υπόσχεται πτήσεις με υδροκίνητα αεροσκάφη

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ποσό αυτό για να προωθήσει την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον κλάδο της αεροπορίας, αντικαθιστώντας την πρόωση καύσης ορυκτών καυσίμων με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδότησε την εταιρεία με 12,3 εκατ. στερλίνες (16,6 εκατ. δολάρια) για να την βοηθήσει να κατασκευάσει ένα υδροκίνητο αεροσκάφος 19 θέσεων έως το 2023.

ZeroAvia Inc: Gates και Bezos επενδύουν στην startup που υπόσχεται πτήσεις με υδροκίνητα αεροσκάφη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική βιομηχανία επιβάρυνε με πάνω από 1 δισεκατομμύριο μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα την ατμόσφαιρα το 2019, σύμφωνα με το BloombergNEF. Το υδρογόνο θα μπορούσε επομένως να αποτελέσει το «κλειδί» για τη μείωση αυτών των εκπομπών από τον κλάδο της αεροπορίας τις επόμενες δεκαετίες. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο, η Airbus SE, αναμένεται να παρουσιάσει τα δικά του σχέδια για την ανάπτυξη υδροκίνητων αεροσκαφών.

Αεροπλάνο με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της ZeroAvia έκανε την πρώτη του πτήση στο Κράνφιλντ της Αγγλίας τον Σεπτέμβριο.

Ο Val Miftakhov, CEO της εταιρείας, δήλωσε ότι 10 αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία μόλις είναι έτοιμη προς πώληση, το 2023.
Η ZeroAvia ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδια της να συνεργαστεί με την British Airways. Οι σκανδιναβικές χώρες πιέζουν επίσης να απελευθερωθούν από τον άνθρακα οι εσωτερικές πτήσεις.
Η startup που «ένωσε» τον Gates και τον Bezos στοχεύει να δημιουργήσει έως το 2023 ένα αεροπλάνο το οποίο θα πετάει 500 μίλια (804 χιλιόμετρα) και θα διαθέτει 20 θέσεις. Επίσης, θέλει να φτάσει τα 1.000 μίλια με πάνω από 100 θέσεις έως το 2030.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS