ΑρχικήsecurityΠροστατευτείτε από τις παραβιάσεις δεδομένων στο σπίτι

Προστατευτείτε από τις παραβιάσεις δεδομένων στο σπίτι

Η περίοδος των γιορτών έχει ξεκινήσει και μαζί με εσάς, χαίρονται και οι κυβερνοεγκληματίες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της McAfee, σχεδόν ένας στους πέντε καταναλωτές πραγματοποιεί αγορές μέσω διαδικτύου καθημερινά. Αυτό, σε συνδυασμό με την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση λόγω του COVID-19 έχει αυξήσει κατά πολύ την διαδικτυακή δραστηριότητα και κατ’ επέκταση τις δραστηριότητες των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Πώς λοιπόν μπορούν οι οικογένειες να απολαύσουν τις γιορτές και το πνεύμα των διακοπών, χωρίς να ανησυχούν για παραβιάσεις δεδομένων και άλλων κινδύνων στο σπίτι;

παραβιάσεις

Υπάρχουν μερικά βήματα ασφάλειας που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασφαλίσετε το δίκτυό σας αυτήν αλλά και κάθε άλλη περίοδο, τα οποία περιλαμβάνουν:

• Χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Παρόλο που η δημιουργία σύνθετων και διαφορετικών κωδικών πρόσβασης μπορεί να είναι χρονοβόρα, είναι ωστόσο ζωτικής σημασίας για να προστατευτείτε από παραβιάσεις δεδομένων στο σπίτι. Κάθε φορά που δημιουργείτε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Όσο μεγαλύτερος και πιο περίπλοκος είναι τόσο το καλύτερο.

• Απενεργοποίηση απομακρυσμένης διαχείρισης

Πολλά νεότερα μόντεμ ενεργοποιούν αυτόματα την “απομακρυσμένη διαχείριση“. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ακόμη και όταν εσείς ή τα μέλη της οικογένειάς σας δεν είστε σπίτι. Και, ενώ εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο σας από απόσταση, μπορεί και οποιοσδήποτε άλλος, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των hacker. Όποτε είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

• Αλλαγή ονόματος του WiFi

Αντί να διατηρείτε το SSID που έχει ρυθμιστεί από τον πάροχο του WiFi σας, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα νέο όνομα για το δίκτυό σας. Κι αυτό γιατί πολλά από τα ονόματα δικτύου που δημιουργούνται από έναν πάροχο, συνοδεύονται με τον κωδικό πρόσβασης που έχει εκχωρηθεί από τον ISP, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για παραβιάσεις στο δίκτυό σας.

Εκτός από την αλλαγή του ονόματος του WiFi σας, είναι σημαντικό να αλλάξετε και τον κωδικό πρόσβασής σας, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο που αναφέραμε πιο πάνω.

• Ενημέρωση του μόντεμ σας

Ένα μη ενημερωμένο μόντεμ σίγουρα θα προκαλέσει τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Είναι πολύ σημαντικό, το firmware του μόντεμ σας να διαθέτει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Επιπρόσθετα, να είστε πολύ προσεκτικοί και όταν παρέχετε προσωπικές πληροφορίες σε ιστότοπους. Βεβαιωθείτε ότι οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε ξεκινούν με “https“, που σημαίνει ότι είναι κρυπτογραφημένες. Επίσης είναι καλύτερο να επιλέγετε ιστότοπους γνωστών εταιρειών που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS