ΑρχικήsecurityBlack Friday: οι κυβερνοεγκληματίες παρακολουθούν τις αγορές σας

Black Friday: οι κυβερνοεγκληματίες παρακολουθούν τις αγορές σας

Λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19, οι διαδικτυακές αγορές θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες τη Black Friday και τη Cyber ​​Monday. Όμως δεν θα είναι μόνο οι πελάτες που θα περιηγούνται στις πλατφόρμες αγορών αλλά και πολλοί κυβερνοεγκληματίες που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την περίσταση.

Black Friday

Το ποσό των χρημάτων που θα δαπανηθούν στο διαδίκτυο τις επόμενες πέντε ημέρες θα είναι σίγουρα τεράστιο. Η Adobe υπολογίζει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την ημέρα των ευχαριστιών, 10 δισεκατομμύρια δολάρια τη Black Friday και περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια τη Cyber ​​Monday. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα δε θα λείπουν φυσικά από αυτές τις πλατφόρμες.

“Στην πραγματικότητα, οι μικρότεροι λιανοπωλητές είναι εξίσου ευάλωτοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ακόμη πιο ευάλωτοι”, δήλωσε ο Craig Hinkley, Διευθύνων Σύμβουλος της WhiteHat Security.

Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να μην έχουν πόρους για την καταπολέμηση των εισβολών. Η WhiteHat Security της Silicon Valley, αναφέρει ότι οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και οι κρατικοί hackers κλέβουν αριθμούς πιστωτικών καρτών και εκμεταλλεύονται κενά που ανακαλύπτουν στην ασφάλεια.

Για μεγαλύτερη προστασία, οι καταναλωτές καλούνται να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, να μην δίνουν προφορικά τους αριθμούς της πιστωτικής τους κάρτας ή να τους αποθηκεύουν σε έναν ιστότοπο ως μέρος του προφίλ πελάτη και να είναι σε εγρήγορση για ύποπτα μηνύματα που μπορεί να περιέχουν συνδέσμους. Θα μπορούσαν να εμφανιστούν και ως μηνύματα κειμένου στο κινητό τηλέφωνο.

Black Friday

Μια άλλη εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Silicon Valley, η Vectra AI, πιστεύει ότι ξένοι παράγοντες θα εκμεταλλευτούν την καθυστερημένη μετάβαση στον Λευκό Οίκο και άλλους πιθανούς περισπασμούς.

“Είμαι εκατό τοις εκατό βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν εάν κάποιος θέλει να επικεντρωθεί πραγματικά, κάτι που σημαίνει απλώς ότι οποιαδήποτε μετάβαση συμβαίνει αυτή τη στιγμή, πρέπει απλώς να επιταχυνθεί”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vector AI Hitesh Sheth.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι hackers θα παρακολουθούν τόσο τους χρήστες όσο και τους ιστότοπους όπου ψωνίζουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS