ΑρχικήsecurityΚίνα: διέρρευσαν πληροφορίες των μελών του κομμουνιστικού κόμματος

Κίνα: διέρρευσαν πληροφορίες των μελών του κομμουνιστικού κόμματος

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Sharri Markson, μία τεράστια διαρροή, έχει εκθέσει δεδομένα σχεδόν δύο εκατομμυρίων μελών του CCP, τα οποία τώρα εργάζονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα του κόμματος υπό την προεδρία του Xi Jinping.

κομουνιστικού κόμματος

Η κ. Markson είπε ότι η διαρροή αφορά ένα μητρώο, που περιέχει τα στοιχεία των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων τους, της θέσης στο κόμμα, των γενεθλίων, του εθνικού αριθμού ταυτότητας και της εθνικότητας.

«Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη διαρροή αυτού του είδους στον κόσμο», δήλωσε η δημοσιογράφος του Sky News.

«Αυτό που είναι αξιοσημείωτο για αυτήν τη βάση δεδομένων δεν είναι απλώς ότι εκθέτει άτομα που είναι μέλη του κομμουνιστικού κόμματος και που ζουν και εργάζονται τώρα σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ έως το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά το γεγονός ότι αποκαλύπτει πώς λειτουργεί το κόμμα υπό τον Πρόεδρό του Xi Jinping».

Η κ. Markson είπε ότι η διαρροή δείχνει ότι μέλη του κόμματος είναι ενσωματωμένα σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και ακόμη και σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Μαζί με τα προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης 1,95 εκατομμυρίων μελών του κομμουνιστικού κόμματος, κυρίως από τη Σαγκάη, υπάρχουν επίσης οι λεπτομέρειες 79.000 υποομάδων του κομμουνιστικού κόμματος, πολλά από αυτά μέσα σε εταιρείες».

Η κ. Markson είπε ότι η διαρροή είναι μια σημαντική παραβίαση ασφαλείας που ενδέχεται να βλάψει την εικόνα του Xi Jinping.

«Θα προκαλέσει επίσης πρόβλημα  σε ορισμένες παγκόσμιες εταιρείες που φαίνεται ότι δεν διαθέτουν σχέδιο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας τους από κλοπή και από την οικονομική κατασκοπεία», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Η κ. Markson είπε ότι τα δεδομένα εξήχθησαν από έναν διακομιστή της Σαγκάης από Κινέζους αντιφρονούντες, τον Απρίλιο του 2016, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για σκοπούς counter-intelligence.

«Στη συνέχεια, διέρρευσε στα μέσα Σεπτεμβρίου στη νεοσυσταθείσα διεθνή διμερή ομάδα, τη Διακοινοβουλευτική Συμμαχία της Κίνας, η οποία αποτελείται από 150 νομοθέτες σε όλο τον κόσμο.»

Η κ. Markson δήλωσε ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία υπόδειξη ότι αυτά τα μέλη έχουν διαπράξει κατασκοπεία, αλλά η ανησυχία είναι για το αν η Αυστραλία ή αυτές οι εταιρείες γνώριζαν τα μέλη του CCP και αν ναι, κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των δεδομένων και των ανθρώπων τους».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS