ΑρχικήsecurityΑλάσκα: πληροφορίες 113.000 ψηφοφόρων εκτέθηκαν λόγω παραβίασης

Αλάσκα: πληροφορίες 113.000 ψηφοφόρων εκτέθηκαν λόγω παραβίασης

Αλάσκα: Μία επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο σύστημα εγγραφής ψηφοφόρων του κράτους, είχε σαν αποτέλεσμα την διαρροή προσωπικών στοιχείων 113.000 ψηφοφόρων, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το εκλογικό τμήμα της Αλάσκας.

Αλάσκα

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δεν περιείχαν οικονομικά στοιχεία, όπως δήλωσε ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα Cori Mills σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, αλλά περιλαμβάνονται ημερομηνίες γέννησης, αριθμοί άδειας οδήγησης ή αριθμοί αναγνώρισης κράτους, τα τελευταία τέσσερα ψηφία των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, ονόματα και διευθύνσεις.

Το κράτος συνεργάζεται με πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του FBI, δήλωσε ο κυβερνήτης Kevin Meyer.

“Το ελάττωμα έχει διορθωθεί, ο σκοπός της παράνομης πρόσβασης ήταν περισσότερο η διάδοση προπαγάνδας και να βλάψει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων”, δήλωσε ο Meyer.

Ο Meyer ενημερώθηκε αρχικά για την παραβίαση στις 27 Οκτωβρίου και άρχισε να συνεργάζεται με την PCC, τις αρχές και μια εταιρεία εγκληματολογικών ερευνών στο διαδίκτυο, για να σταματήσει την διαρροή. Οι κάτοικοι της Αλάσκας, των οποίων τα προσωπικά στοιχεία έχουν παραβιαστεί θα λάβουν μια επιστολή τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Meyer, όπου θα ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν και θα περιέχει πληροφορίες για δωρεάν υπηρεσίες ασφάλειας δεδομένων.

χάκερς-πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε από hackers του εξωτερικού, δήλωσε ο Mark Breuning, επικεφαλής αξιωματικός ασφαλείας πληροφοριών στην Αλάσκα και οι πληροφορίες για τους ψηφοφόρους παραβιάστηκαν και αντιγράφηκαν. Ωστόσο επειδή η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, ο Breuning δεν έκανε περαιτέρω σχόλια για την επίθεση ή τους δράστες.

Η παραβίαση δεδομένων δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, δήλωσε ο Meyer. Το σύστημα καταμέτρησης των εκλογών του κράτους είναι εντελώς ξεχωριστό από το σύστημα εγγραφής των ψηφοφόρων και οι επιτιθέμενοι δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα των εκλογών, δήλωσε κια ο διευθυντής του τμήματος εκλογών, Gail Fenumiai.

Πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την διαρροή των δεδομένων παραμένουν ασαφείς, ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως η ακριβής ταυτότητα των hacker ή οι ακριβείς πληροφορίες που παραβιάστηκαν. Το κράτος εξακολουθεί να ερευνά και ακολουθεί πολιτικές μετριασμού, αναφέρει η ανακοίνωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS