ΑρχικήsecurityΑγωγή Καναδών εναντίον της Dell για παραβίαση δεδομένων

Αγωγή Καναδών εναντίον της Dell για παραβίαση δεδομένων

Χιλιάδες Καναδοί, που επηρεάστηκαν από μία παραβίαση δεδομένων, εκπροσωπούνται από μία αγωγή εναντίον της Dell Technologies.

Dell

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Σκωτίας, ο ενάγων ζητά αποζημίωση για απάτες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε σε μία διάρκεια δύο ετών, μετά από παραβίαση δεδομένων του 2017, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη διαρροή πληροφοριών για περισσότερους από 7.000 πελάτες της Dell.

Η αγωγή κατατέθηκε την 1η Οκτωβρίου. Η Dell εξέδωσε μία δήλωση την Τετάρτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου ανέφερε ότι «δίνει την υψηλότερη προτεραιότητα στην προστασία των δεδομένων των πελατών της».

Σύμφωνα με την αγωγή, η οποία δεν έχει πιστοποιηθεί ως αγωγή κατηγορίας, ο εκπρόσωπός της υπέστη χρόνια αναστάτωσης και άγχους ως συνέπεια της παραβίασης, η οποία συνέβη σε ένα τηλεφωνικό κέντρο στην Ινδία, που παρείχε υπηρεσίες υποστήριξης πελατών στην Dell.

Λέει ότι η τεχνική υποστήριξη της Dell συνέλεξε και αποθήκευσε πληροφορίες σχετικά με τον ενάγοντα, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού σέρβις, των πληροφοριών εγγύησης, αλλά και προσωπικών πληροφοριών, αφού ζήτησε βοήθεια για τον υπολογιστή του.

Λέει ότι άρχισε να δέχεται παρενοχλήσεις από άτομα που ισχυρίζονταν ότι είναι υπάλληλοι της Dell, από τον Ιανουάριο του 2018.

Αφού έλαβε μέτρα για να κάνει την Dell να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ικανοποιητικά, ο άντρας υπέβαλε καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2018 στο ομοσπονδιακό γραφείο του Επιτρόπου απορρήτου.

Το OPC ανέφερε νωρίτερα φέτος ότι η καταγγελία του άντρα ήταν βάσιμη. Ανακάλυψε επίσης πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς συνέβη η παραβίαση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη δήλωση, ο ενάγων «λάμβανε πέντε έως 10 παρενοχλήσεις την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, όλες τις ώρες (από τον Ιανουάριο του 2018 έως τις αρχές του 2020).

Ακόμα και μετά την αλλαγή του τηλεφωνικού του αριθμού, η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο ενάγων άρχισε να λαμβάνει πολλά email την ημέρα που του ζητούσαν να καλέσει έναν αριθμό για να επιλύσει ένα πρόβλημα στον υπολογιστή του. Οι δικηγόροι του, ζητούν από το δικαστήριο να τον αναγνωρίσει ως εκπρόσωπο και για άλλους Καναδούς πελάτες της Dell, που επηρεάστηκαν επίσης από την παραβίαση του 2017.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS