ΑρχικήsecurityPhishing/email hacks: Οι απάτες που αναφέρονται περισσότερο σε ΗΠΑ και Αγγλία

Phishing/email hacks: Οι απάτες που αναφέρονται περισσότερο σε ΗΠΑ και Αγγλία

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας, οι phishing επιθέσεις και τα social media/email hacks είναι οι επιθέσεις που αναφέρονται πιο συχνά στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έκθεσηThe Great Cyber ​​Surrender“, που δημιουργήθηκε από τα αποτελέσματα μιας έρευνας 2.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Η έκθεση μελετά τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και τον αντίκτυπό τους.

Phishing ΗΠΑ
Phishing/email hacks: Οι απάτες που αναφέρονται περισσότερο σε ΗΠΑ και Αγγλία

Η έρευνα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ένας στους τρεις Βρετανούς ανησυχεί για phishing απάτες, ενώ μόνο ένας στους πέντε Αμερικανούς έχει την ίδια ανησυχία. Τα ransomware απασχολούν το ένα τρίτο των Βρετανών και των Αμερικανών και η κλοπή οικονομικών δεδομένων ανησυχεί το ένα πέμπτο των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν και ψυχολογικές επιπτώσεις στα θύματα (πέρα από οικονομικές). Το 75% των θυμάτων ανέφερε υψηλά ποσοστά άγχους. Άλλες ψυχικές επιπτώσεις είναι ο φόβος (52%), η ντροπή (51%), ο θυμός (48%) και η απομόνωση (43%).

Περισσότεροι από τους μισούς (57%) Βρετανούς δεν βρίσκουν χρήσιμη την αναφορά κυβερνοεπιθέσεων στην κυβέρνησή τους και μόλις το 21% δηλώνει ότι το νομικό σύστημα κάνει καλή δουλειά στην προστασία των πολιτών από διαδικτυακές απάτες.

Phishing/email hacks: Οι απάτες που αναφέρονται περισσότερο σε ΗΠΑ και Αγγλία

Από την άλλη μεριά, το 55% των Αμερικανών πιστεύει ότι το νομικό σύστημα τούς προστατεύει επαρκώς από online απάτες, αλλά το 37% δεν βρίσκει χρήσιμη την αναφορά των εγκλημάτων στην κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να προστατεύσουν τις ψηφιακές τους ταυτότητες, οι οποίες τελικά έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην πραγματική τους ζωή”, δήλωσε η Scarlet Jeffers, στέλεχος της Clario (της εταιρείας που έκανε την έρευνα).

Είναι σαφές ότι τόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κάνουν αρκετά για να εφαρμόσουν πολιτικές που προστατεύουν τους καταναλωτές και οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους σε αυτούς τους θεσμούς“.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ορισμένες διαφορές στις στάσεις που έχουν οι άνθρωποι απέναντι στην ασφάλεια, ανάλογα με την ηλικία τους.

Phishing/email hacks: Οι απάτες που αναφέρονται περισσότερο σε ΗΠΑ και Αγγλία

Μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας ήταν πιο εμφανής στις ηλικίες 18 έως 25 ετών, με το 50% να πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά σημαντικοί ή αρκετά ευάλωτοι σε επιθέσεις από hackers“, είπαν οι ερευνητές.

Αντίθετα, οι συμμετέχοντες από 65 ετών και άνω δεν είχαν τόσο συχνά αυτή την πεποίθηση. Μόνο το 15% συμφωνούσε με τη δήλωση “Δεν είμαι αρκετά ευάλωτος” και το 22% με το “Δεν είμαι αρκετά σημαντικός για να με στοχεύσουν hackers“.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS