ΑρχικήsecurityΚυβερνητικά δίκτυα των ΗΠΑ έπεσαν θύματα νέας κυβερνοεπίθεσης

Κυβερνητικά δίκτυα των ΗΠΑ έπεσαν θύματα νέας κυβερνοεπίθεσης

Την Κυριακή, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, η οποία υποστηρίζεται ότι σχετίζεται με την Ρωσία.

κυβερνοεπίθεσης

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε παραβίαση σε ένα από τα γραφεία μας”, ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου σε μία δήλωσή του στο CNN. “Ζητήσαμε από τη CISA και το FBI να το ερευνήσουν και δεν μπορούμε να κάνουμε περεταίρω σχόλια αυτή τη στιγμή”.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε επίσης από τον Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας και Υποδομής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο δήλωσε στο CNN: “Δουλεύουμε στενά με τους συνεργάτες του οργανισμού μας σχετικά με τη δραστηριότητα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε κυβερνητικά δίκτυα.”

“Η CISA παρέχει τεχνική βοήθεια σε επηρεαζόμενες οντότητες καθώς εργάζονται για τον εντοπισμό και τον μετριασμό πιθανών συμβιβασμών”, συνέχισε η δήλωση.

Η παραβίαση δεδομένων, ανακοινώθηκε αρχικά από το Reuters.

Και η Washington Post ωστόσο, ανέφερε την Κυριακή ότι το υπουργείο Εμπορίου έπεσε θύμμα κυβερνοεπίθεσης από κυβερνητικούς hackers της Ρωσίας, αλλά και το υπουργείο Οικονομίας και άλλες κυβερνητικές οντότητες είχαν την ίδια τύχη, όπως ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τα συμβάντα εκ των έσω. Σύμφωνα μάλιστα με τη έρευνα του FBI, η ίδια ομάδα hacking είναι αυτή που παραβίασε και την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο FireEye, η οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε μια επίθεση που θέτει σε κίνδυνο τα λεγόμενα εργαλεία «Red Team», τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων και κυβερνητικών πελατών.

Όπως δήλωσε μία πηγή που γνωρίζει περισσότερα σχετικά με το περιστατικό, τόσο η επίθεση στην FireEye όσο και εκείνες που αναφέρθηκαν την Κυριακή σχετίζονται μεταξύ τους. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Ρωσία έχει υιοθετήσει μία στρατηγική κυβερνοεπιθέσεων και κατασκοπίας εναντίον τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ.

“Αυτά τα είδη επιθέσεων που εκμεταλλεύονται αξιόπιστες σχέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν σε πραγματικό χρόνο”, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι ενώ τα Τμήματα Εμπορίου και Οικονομικών είναι τα θύματα που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί, “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν περισσότερα.” Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας δημοσίευσε μια συμβουλευτική προειδοποίηση, σχετικά με ρωσικούς κρατικούς φορείς που είχαν πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με προστατευμένα συστήματα και ζήτησαν να διορθωθούν αμέσως διάφορα κυβερνητικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του υπουργείου Άμυνας.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS