ΑρχικήsecurityBlack Friday: συμβουλές για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές

Black Friday: συμβουλές για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές

Οι Black Friday και Cyber ​​Monday αποτελούν δύο από τις πιο δραστήριες ημέρες, όσον αφορά τις διαδικτυακές αγορές. Και όπως είναι φυσικό αυτό δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή των hacker. Και καθώς τώρα ξεκινούν και οι αγορές για την εορταστική περίοδο, είναι πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να λάβουν τα μέτρα τους για να παραμείνουν ασφαλείς.

Black Friday

Οι έμποροι λιανικής στέλνουν email με προσφορές και εκπτώσεις και αυτό είναι κάτι που οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μπορούν να εκμεταλλευτούν, στέλνοντας τα δικά τους κακόβουλα μηνύματα. Πολλά phishing emails πρόκειται να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τους καταναλωτές αυτές τις μέρες.

Κατ’ αρχήν οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν από που πραγματοποιούν τις αγορές τους, ειδικά όταν ψωνίζουν σε περιόδους όπως η Black Friday. Για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν δεν έχουν ακούσει για κάποιο συγκεκριμένο λιανοπωλητή στο παρελθόν ή εάν λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζεται ότι προσφέρει απευθείας συνδέσμους για αντικείμενα προαφοράς. Είναι καλύτερο να επισκεφτούν την ίδια την ιστοσελίδα του καταστήματος.

Οι χρήστες πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί με ιστότοπους που ζητούν πολλές προσωπικές πληροφορίες κατά τη λήψη πληρωμών. Εάν ζητούν για παράδειγμα πρόσθετες λεπτομέρειες ασφαλείας, όπως κωδικό ή την απάντηση σε μια μυστική ερώτηση που χρησιμοποιείται για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασής σας, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για απάτη.

cyber-scams την περίοδο των Χριστουγέννων-καταναλωτές-ΗΠΑ

Εάν οι καταναλωτές λάβουν ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επισκεφτούν ιστότοπους που φαίνεται να ζητούν πάρα πολλές πληροφορίες ή φαίνονται πολύ καλοί για να είναι αληθινοί, θα πρέπει να τους αποφεύγουν και να το αναφέρουν στις αρχές.

Άλλες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο, ενώ πραγματοποιείτε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, περιλαμβάνουν την ασφάλιση των λογαριασμών σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, καθώς και την αναζήτηση του εικονιδίου του λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης της σελίδας πληρωμής στον ιστότοπο ενός λιανοπωλητή. Το εικονίδιο αυτό δεν εγγυάται ότι ο ίδιος ο πωλητής είναι νόμιμος, αλλά τουλάχιστον σημαίνει ότι η σύνδεσή σας με αυτόν είναι ασφαλής. Οι έμποροι λιανικής πρέπει επίσης να λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε να διατηρούν τους ιστότοπούς τους ασφαλείς για τους πελάτες τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS