ΑρχικήsecurityHackers διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο αθλητριών

Hackers διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο αθλητριών

Εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν κλέψει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο εκατοντάδων γνωστών αθλητριών και τις έχουν εκθέσει στο διαδίκτυο.

Η επίθεση έλαβε χώρα την ίδια ώρα που hackers χτύπησαν τη Manchester United. Η διαρροή των γυμνών φωτογραφιών μας φέρνει στο μυαλό ένα αντίστοιχο περιστατικό (Fappening) που έλαβε χώρα το 2014 και εξέθεσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες από celebrities.

γυμνές φωτογραφίες αθλητριών
Hackers διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο αθλητριών

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι hackers διέρρευσαν, μεταξύ άλλων, γυμνές φωτογραφίες που έκλεψαν από τα τηλέφωνα τεσσάρων Βρετανών αθλητριών, στα πλαίσια μιας επίθεσης που έχει επηρεάσει εκατοντάδες άλλες sport stars.

Οι αθλήτριες προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση και να αφαιρέσουν τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Το hack, που έγινε γνωστό αυτή την εβδομάδα, προκάλεσε πανικό. Ένα από τα κορυφαία αθλητικά πρακτορεία έχει συμβουλέψει τους πελάτες του να λάβουν επιπλέον μέτρα για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων“, ανέφεραν οι The Times.

Οι hackers κατάφεραν να κλέψουν 100 φωτογραφίες από μια μόνο αθλήτρια και περισσότερες από 30 φωτογραφίες και βίντεο από μια άλλη.

Οι αθλήτριες κάνουν ό,τι μπορούν για να αφαιρέσουν τις φωτογραφίες τους από το dark net.

Είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια“, δήλωσε ο εκπρόσωπος ενός εξ’ αυτών. “Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι άρρωστοι. Έχουμε δει μερικές πολύ δυσάρεστες περιπτώσεις, ακόμη και εκβιασμούς ανθρώπων για κλεμμένο υλικό“.

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αφαιρέσουμε τις γυμνές φωτογραφίες από το Διαδίκτυο“, είπε ακόμα.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (NCSC), είπε: “Η πρόσβαση και, στη συνέχεια, η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ανθρώπων είναι απολύτως κατακριτέα“, και πρόσθεσε ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να προστατεύουν τους online λογαριασμούς τους και τις συσκευές τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα, που μπορεί να λάβει κάποιος για να αποφύγει τέτοιου είδους παραβιάσεις, είναι η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Το NCSC συνιστά στα άτομα να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, όπου είναι διαθέσιμος“, συνεχίζει ο εκπρόσωπος του NCSC. Επίσης, ο εκπρόσωπος τόνισε τη σημασία ενός ισχυρού και μοναδικού κωδικού πρόσβασης.

Πηγή: Security Affairs

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS