Αρχικήsecurity5 δοκιμασμένες μέθοδοι για μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο

5 δοκιμασμένες μέθοδοι για μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο

Στις μέρες μας, υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι στο διαδίκτυο που δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα προστατευμένοι από όλους. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να αυξήσουμε την ασφάλεια των συστημάτων σας.

ασφάλεια

1. Ελέγξτε εάν είστε μέρος ενός δικτύου Botnet

Αρχικά χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας και να εντοπίσετε τυχόν κακόβουλα προγράμματα.

Εάν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε διακοπεί κατά τη διάρκεια μιας σάρωσης, ενδέχεται να έχετε μολυνθεί από Emotet. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία και να δοκιμάσετε ξανά τη σάρωση.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης στο email σας, επιλέγοντας έναν πιο περίπλοκο. Αποφύγετε να ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αποστολείς που δεν αναγνωρίζετε. Εάν λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνδέσμους ή συνημμένα, μην αλληλεπιδράτε μαζί τους. Εάν κάποιος που γνωρίζετε σας στέλνει ένα περίεργο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σύνδεσμο ή συνημμένο, επιβεβαιώστε ότι το έστειλε πριν το ανοίξετε.

2. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επέκταση για να κάνετε όλους τους αγαπημένους σας ιστότοπους πιο ασφαλείς

Κατά την περιήγηση στον Ιστό, φροντίστε να επισκέπτεστε ιστότοπους που ξεκινούν με “HTTPS: //”. Αυτό σας λέει ότι ο ιστότοπος μεταφέρει δεδομένα μέσω ασφαλούς κρυπτογραφημένης σύνδεσης. Θα δείτε επίσης ένα εικονίδιο με σχήμα λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Εάν ωστόσο ένας ιστότοπος δεν ξεκινάει με αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση HTTPS Everywhere, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

3. Επιλέξτε ένα φυσικό κλειδί που δεν μπορεί να παραβιαστεί

Τα κλειδιά ασφαλείας είναι ένας φυσικός τρόπος επαλήθευσης της ταυτότητας στο διαδίκτυο. Αυτές οι μικρές συσκευές USB λειτουργούν σαν κλειδιά για τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο και πρέπει να είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας όταν συνδέεστε. Το YubiKey και το Google Titan είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς μάρκες κλειδιών ασφαλείας και προσφέρουν προϊόντα που λειτουργούν με υπολογιστές και φορητές συσκευές.

4. Επιλέξτε ένα κλειδί ασφαλείας για την τράπεζά σας

Ορισμένες τράπεζες προσφέρουν επίσης φυσικά κλειδιά ασφαλείας, τα οποία λειτουργούν ως ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τον λογαριασμό σας. Αντί να χρησιμοποιείτε έναν κωδικό που σας στέλνει η τράπεζά σας, θα χρησιμοποιείτε μια ειδική συσκευή που συνδέεται με την τραπεζική σας εφαρμογή. Επειδή δεν προσφέρουν όλες οι τράπεζες φυσικά διακριτικά ή κλειδιά, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας για να προσδιορίσετε ποιες επιλογές ασφάλειας είναι διαθέσιμες για τον λογαριασμό σας.

5. Ελέγξτε το τείχος προστασίας και το δρομολογητή σας για εκτεθειμένες θύρες

Το τείχος προστασίας του υπολογιστή σας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ασφάλεια εμποδίζοντας τους εισβολείς να έχουν πρόσβαση στο σύστημα και στο δίκτυό σας. Ακόμα κι αν ένας εισβολέας γνωρίζει την τοποθεσία και τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, δεν θα μπορέσει να φτάσει μακριά αν το τείχος προστασίας έχει ρυθμιστεί σωστά.

Για να ελέγξετε το τείχος προστασίας του υπολογιστή σας:

Ανοίξτε τις Open Settings > Update & Security.

Επιλέξτε Windows Security από το αριστερό μενού.

Επιλέξτε Firewall & Network Protection για να ανοίξετε το μενού τείχους προστασίας. Το σύστημά σας θα σας πει εάν το τείχος προστασίας είναι ενεργοποιημένο ή όχι. Εάν είναι απενεργοποιημένο, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις προεπιλογές κάνοντας κλικ στο Restore firewalls to default.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS