ΑρχικήsecurityΧάκερς "χτύπησαν" τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Manchester United!

Χάκερς “χτύπησαν” τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Manchester United!

Ο ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Manchester United αποκάλυψε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα εσωτερικά του συστήματα. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος ανέφερε ότι διεξάγει επί του παρόντος έρευνα για το περιστατικό ασφαλείας, επισημαίνοντας πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακόμη εάν η παραβίαση επέτρεψε στους χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα που σχετίζονται με θαυμαστές ή πελάτες καταστημάτων της Manchester United.

Παρά το γεγονός ότι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την κακόβουλη επίθεση και τις συνέπειες που ενδεχομένως να επιφέρει αυτή, ανέφερε ότι το περιστατικό δεν επηρέασε τα κύρια κανάλια των media, συμπεριλαμβανομένων του επίσημου site του αλλά και των εφαρμογών για κινητά.

Χάκερς "χτύπησαν" τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Manchester United!

Οι αξιωματούχοι του δημοφιλούς ποδοσφαιρικού συλλόγου της Manchester United δήλωσαν ότι εντόπισαν και έλαβαν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν την επίθεση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κι ο ενδεχόμενος αντίκτυπός της. Επιπλέον, ο σύλλογος ανέφερε ότι συνεργάζεται επί του παρόντος με εμπειρογνώμονες ασφαλείας, προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό και να μετριάσει τη διακοπή των συστημάτων IT. Η αστυνομία του Manchester ενημερώθηκε επίσης για το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Manchester United είναι ο δεύτερος μεγάλος σύλλογος του Ηνωμένου Βασιλείου που αποκάλυψε ότι υπέστη σοβαρή επίθεση στα συστήματά του. Τον Ιούλιο του 2018, ένας χάκερ απέκτησε πρόσβαση στο δίκτυο IT της FC Liverpool, με αποτέλεσμα να κλέψει δεδομένα που αφορούσαν οπαδούς του συλλόγου.

Χάκερς "χτύπησαν" τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Manchester United!

Σύμφωνα με το ZDNet, άλλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσαν επίσης θύματα spear-phishing επιθέσεων αλλά και BEC απατών, με τους χάκερς που βρίσκονται πίσω από αυτές να επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία των συλλόγων – πράγμα που επισημαίνει μία έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοσφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Ιούλιο.

Η ίδια έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι ένας ανώνυμος σύλλογος υπέστη επίσης ransomware επίθεση που επηρέασε τις περιστροφικές πύλες πρόσβασης. Ωστόσο, το περιστατικό αποκαταστάθηκε εγκαίρως, επιτρέποντας στους οπαδούς να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν αγώνα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS