ΑρχικήsecurityΑνοιχτό Πανεπιστήμιο Ηνωμένου Βασιλείου: Δέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο κακόβουλα email φέτος

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ηνωμένου Βασιλείου: Δέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο κακόβουλα email φέτος

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύτηκε με πάνω από 1 εκατομμύριο κακόβουλες επιθέσεις μέσω email από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από το think tank Parliament Street μετά από αίτημα Ελευθερίας της Πληροφορίας (FoI).

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, που προσφέρει ευέλικτα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα για ενήλικες όλων των ηλικιών, δέχτηκε την περίοδο των εννέα μηνών, κατά μέσο όρο 132.368 επιθέσεις και ανεπιθύμητα email ανά μήνα. Παρόλα αυτά, το καθένα από τα 1.191.312 κακόβουλα email, τα οποία περιλάμβαναν ανεπιθύμητες ενέργειες, malware και phishing επιθέσεις, αποκλείστηκαν επιτυχώς από τους servers του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Πιο συγκεκριμένα, 6.804 email αποκλείστηκαν λόγω υποψίας malware, ενώ 16.452 phishing email εντοπίστηκαν και αποκλείστηκαν.

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ηνωμένου Βασιλείου: Δέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο κακόβουλα email φέτος

Γενικότερα, με το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19 έχουν στοχευτεί πολυάριθμα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, με τους κακόβουλους παράγοντες να εκμεταλλεύονται τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την τηλεκπαίδευση. Ενδεικτικά, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο αποκάλυψε ότι οι DDoS επιθέσεις εναντίον διαδικτυακών εκπαιδευτικών πόρων είναι πάνω από τρεις φορές πιο διαδεδομένες το 2020 από ό, τι το 2019.

Ο Chris Ross, SVP πωλήσεων στην Barracuda Networks ανέφερε πως η φύση του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου και το γεγονός ότι η πλειονότητα των μαθημάτων του πραγματοποιούνται επί του παρόντος διαδικτυακά, ανοίγει τον δρόμο στους κυβερνοεγκληματίες να προσπαθήσουν να στοχεύσουν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους servers του, γεγονός που εξηγεί και τον μεγάλο αριθμό των επιθέσεων απάτης που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ο Ross πρόσθεσε ακόμη πως οι phishing επιθέσεις στοχεύουν αυτή την κρίσιμη περίοδο εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 3,5 εκατομμύρια phishing email να έχουν σταλεί σε πάνω από 1.000 σχολεία και πανεπιστήμια από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ηνωμένου Βασιλείου: Δέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο κακόβουλα email φέτος

Ο Ross τόνισε ωστόσο ότι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προστατευθεί από ενδεχόμενη παραβίαση δεδομένων, ενώ είναι σημαντικό να διατηρηθούν τα πρότυπα ασφαλείας και να ενημερώνεται συνεχώς με το σωστό software και η εκπαίδευση, ώστε να συμβαδίζουν με τις ταχέως μεταβαλλόμενες κι εξελισσόμενες κυβερνοαπειλές.

Επιπλέον, λόγω της ευαισθησίας των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στους servers τους, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να διασφαλίζουν ότι για όλα τα δεδομένα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας σε μια τρίτη, κρυπτογραφημένη υπηρεσία cloud, η οποία θα παρέχει επίσης προστασία από τις ολοένα αυξανόμενες ransomware επιθέσεις που στοχεύουν μεταξύ άλλων, σχολεία και πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS