ΑρχικήsecurityΗ CISA χαρακτήρισε τις εκλογές ως τις «πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία»

Η CISA χαρακτήρισε τις εκλογές ως τις «πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία»

Παρά τους ισχυρισμούς που έγιναν χωρίς στοιχεία σχετικά με την εγκυρότητα των εκλογών του Νοεμβρίου, μια ομάδα από αξιωματούχους εκλογών υπέγραψε μια δήλωση που διανέμεται από την Υπηρεσία Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την υποδομή (CISA), η οποία είναι μέρος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σε αυτήν, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συντονιστικού Συμβουλίου Κυβερνητικών Υποδομών Εκλογών (GCC) δήλωσαν ότι «Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία… Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι σε κάποιο εκλογικό σύστημα διαγράφηκαν, χάθηκαν ή αλλάχθηκαν ψήφοι. Επίσης δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα συστήματα παραβιάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο

CISA

Η δήλωση κυκλοφορεί εν μέσω ισχυρισμών που διατυπώνονται και δημοσιοποιούνται από ορισμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Donald Trump, διαδίδοντας φήμες που δεν βασίζονται σε κάποια αποδεικτικά στοιχεία. Στα μέλη της επιτροπής περιλαμβάνονται οι πρόεδροι του National Association of State Election Directors και του National Association of Secretaries of State, οι οποίοι “διεξάγουν” τις εκλογές σε κρατικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διευθυντής της CISA Christopher Krebs είπε σε κάποιες ιδιωτικές συζητήσεις ότι αναμένει ότι θα απολυθεί λόγω της στάσης του – που υποστηρίζει την ακεραιότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ένα website της CISA προωθεί συγκεκριμένες φήμες σχετικά με τις εκλογές, ενώ ο Krebs έχει δημοσιεύσει ένα tweet για κάποιους από τους «χωρίς καμία λογική» ισχυρισμούς που κυκλοφορούν και σήμερα αναδημοσιεύσε ένα tweet που λέει στους ανθρώπους να μην πιστεύουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τις εκλογές «ακόμα κι αν γίνονται από τον πρόεδρο Donald Trump.»

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS