ΑρχικήsecurityΗ πόλη του Saint John δέχτηκε επίθεση στον κυβερνοχώρο

Η πόλη του Saint John δέχτηκε επίθεση στον κυβερνοχώρο

Μία σημαντική επίθεση στον κυβερνοχώρο είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας των συστημάτων της πόλης του Saint John.

Saint John

Οι αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν το περιστατικό το βράδυ της Κυριακής, σε μία δήλωση που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επίθεση οδήγησε σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον ιστότοπο της πόλης, τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών, τα email και τις εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν έχουν παραβιαστεί προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στα δίκτυά μας», δήλωσαν οι υπεύθυνοι. «Προληπτικά, συνιστούμε στους χρήστες των συστημάτων μας να ελέγχουν τακτικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις πιστωτικές τους κάρτες για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα.»

Η πόλη του Saint John δημοσίευσε για πρώτη φορά ότι ο ιστότοπός της είναι «προσωρινά μη διαθέσιμος» νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Ωστόσο δεν είχε αναφέρει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον λόγο που ο ιστότοπος βγήκε εκτός λειτουργίας.

Η πόλη είπε ότι έχει συνεργαστεί με ομοσπονδιακές και επαρχιακές υπηρεσίες και δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες της για να βοηθήσει στη διαχείριση τυχόν κινδύνων.

«Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για περιορισμό και εξάλειψη της επίθεσης και αποκατάσταση των συστημάτων μας», ανέφερε. «Δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ανάκτηση.»

Η πόλη του Saint John δήλωσε ότι έχει σταματήσει να δέχεται πληρωμές για οποιεσδήποτε υπηρεσίες παρέχει, όπως λογαριασμούς νερού και εισιτήρια στάθμευσης, έως ότου αποκατασταθούν τα συστήματα, προσθέτοντας ότι δεν θα ισχύουν καθυστερημένα τέλη.

Το κέντρο επικοινωνίας 911 παραμένει λειτουργικό για όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι κλήσεις προς τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών της πόλης θα συνεχίσουν να απευθύνονται κατά προτεραιότητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS