ΑρχικήsecurityResident Evil Village: διέρρευσε η ημερομηνία κυκλοφορίας λόγω παραβίασης

Resident Evil Village: διέρρευσε η ημερομηνία κυκλοφορίας λόγω παραβίασης

Πρόσφατα η εταιρεία Capcom υπέστη μία παραβίαση δεδομένων, που είχε σαν αποτέλεσμα τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών. Μία από αυτές είναι και η ημερομηνία κυκλοφορίας του Resident Evil Village. Το επερχόμενο παιχνίδι τρόμου και επιβίωσης είναι η συνέχεια του Resident Evil 7, το οποίο είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι που δημιούργησε ποτέ η Capcom.

resident evil village

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Capcom χτυπήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από μία σοβαρή κυβερνοεπίθεση, με τους hackers να αποκτούν πρόσβαση στον ιδιωτικό διακομιστή της εταιρείας και να κλέβουν πολλές πληροφορίες προτού η εταιρεία μπορέσει να τους απωθήσει. Παρά τις αρχικές αναφορές για το αντίθετο, οι κακόβουλοι παράγοντες μπορεί να έχουν αποκτήσει τα προσωπικά στοιχεία έως και 350.000 πελατών της Capcom. Ευτυχώς, τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας δεν επηρεάστηκαν, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την σοβαρότητα της παραβίασης και των σημαντικών της επιπτώσεων.

Όμως μαζί με αυτές τις προσωπικές πληροφορίες των πελατών, οι hackers φαίνεται ότι έχουν πάρει σημαντικές πληροφορίες και σχετικά με τις μελλοντικές κυκλοφορίες της Capcom. Αυτές οι πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στο ResetEra, μαζί με το αντίγραφο του σημειώματος που ζητούσε λύτρα, το οποίο στάλθηκε από τους κακόβουλους παράγοντες στην Capcom όταν κρυπτογράφησαν τα αρχεία της εταιρείας. Υπάρχουν αρκετά σημαντικά πράγματα που αποκαλύπτονται σε αυτήν τη διαρροή, ειδικά όσον αφορά το νεότερο παιχνίδι της σειράς Resident Evil. Η διαρροή ισχυρίζεται ότι το Resident Evil Village έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και ότι η Capcom θα κυκλοφορήσει πρώτα ένα demo. Έχει διαρρεύσει επίσης μια έκδοση του Resident Evil 4 για το Oculus VR headset, καθώς και ένα νέο multiplayer Resident Evil με τη μορφή ενός είδους battle royale.

Οι διαρροές είναι γενικά ο λιγότερο αξιόπιστος τρόπος για ενημέρωση σχετικά με την κυκλοφορία βιντεοπαιχνιδιών και γενικά δεν υποστηρίζονται. Και φυσικά οι πληροφορίες όλων αυτών των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικότερες από την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημαντικές πληροφορίες βιντεοπαιχνιδιών έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι και κακόβουλοι hackers που παραμονεύουν ώστε να αποκτήσουν ευαίσθητα δεδομένα. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουν οι εταιρείες είναι να ενισχύουν την ασφάλεια των συστημάτων τους, κρατώντας τα συνεχώς ενημερωμένα και να εκπαιδεύουν σωστά το προσωπικό ώστε να ξέρει πώς πρέπει να αντιδράσει όταν έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιες καταστάσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS