ΑρχικήSecurityΟι hackers μπορούν να ανακαλύψουν κωδικούς από τις κινήσεις σας

Οι hackers μπορούν να ανακαλύψουν κωδικούς από τις κινήσεις σας

Η πανδημία του κορωνοϊού ωθεί όλο και περισσότερο κόσμο να εργάζεται από το σπίτι, μέσω υπολογιστή, κάτι που με τη σειρά του έχει αυξήσει τους κινδύνους για την ασφάλεια των προσωπικών πληροφοριών από hackers. Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν πλατφόρμες βιντεοκλήσεων όπως οι Zoom, Microsoft Teams, Google Meet και άλλες.

hackers

Και μπορεί οι εταιρείες πίσω από αυτές τις πλατφόρμες να έχουν ενισχύσει την ασφάλεια που προσφέρουν στους χρήστες τους, όμως σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, οι hackers χρησιμοποιούν μία νέα μέθοδο που βασίζεται σε μικροσκοπικά οπτικά στοιχεία και έναν αλγόριθμο για να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασης ενός χρήστη εάν συνδεθεί σε έναν λογαριασμό ενώ βρίσκεστε σε βιντεοκλήση.

Σύμφωνα με την Forbes, ένας κακόβουλος παράγοντας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μεθοδολογία που ονομάζεται keystroke inference. Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να παρακολουθούν τους ώμους και τους άνω βραχίονες των χρηστών την ώρα που πραγματοποιείται μία βιντεοκλήση, για να συγκεντρώσουν στοιχεία σχετικά με το τι πληκτρολογούν.

Αν και οι κινήσεις είναι μικρές και ανεπαίσθητες, ένας hacker θα μπορούσε να μαντέψει με αρκετή ακρίβεια τον κωδικό πρόσβασης ενός ατόμου, με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου.

Το λογισμικό που χρησιμοποιείτε για να μαντέψει τους κωδικούς πρόσβασης με βάση αυτά τα μικροσκοπικά οπτικά στοιχεία, υπολογίζει σωστά έναν κωδικό κατά 75%, εάν ο κωδικός πρόσβασης συμπεριλαμβάνεται στη βάση δεδομένων αναφοράς που περιέχει χρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης.

Ωστόσο οι ισχυρότεροι κωδικοί πρόσβασης, όπως εκείνοι που δημιουργήθηκαν τυχαία ή οι πραγματικά μοναδικές φράσεις, ήταν πιο δύσκολο να ανακαλυφθούν από τον αλγόριθμο, καθώς μόλις το 18,9% των συνολικών κωδικών πρόσβασης υπολογίστηκε σωστά και το 74% των κωδικών πρόσβασης που δεν ήταν στη βάση δεδομένων αναφοράς, αντιστάθηκαν σε αυτήν τη μέθοδο εισβολής.

Όπως φυσικά και σε όλες τις περιπτώσεις που θέλετε να προστατεύσετε έναν λογαριασμό, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές:

  • Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης
  • Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς
  • Αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας
  • Ενεργοποίειστε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS