ΑρχικήHow ToΠώς θα διατηρήσετε το λογαριασμό Nintendo σας ασφαλή

Πώς θα διατηρήσετε το λογαριασμό Nintendo σας ασφαλή

Οι λογαριασμοί Nintendo είναι απαραίτητοι για όσους χρησιμοποιούν συσκευές Switch ακόμα κι αν δεν παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο, καθώς ένας λογαριασμός επιτρέπει επίσης τη λήψη παιχνιδιών και demos από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Για να είστε λοιπόν σίγουροι για την ασφάλεια του λογαριασμού σας ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.

Nintendo

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)

Ίσως το πιο βασικό βήμα για την ασφάλεια του λογαριασμού σας, είναι να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Ένας μοναδικός κωδικός θα στέλνετε στο κινητό σας κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε, έτσι κανείς άλλος δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτόν. Συνδεθείτε στον λογαριασμό Nintendo σας και κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση και ρυθμίσεις ασφαλείας“. Στη συνέχεια, στο “Επαλήθευση σε δύο βήματα” κάντε κλικ στην επιλογή “Επεξεργασία” και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ενημερώστε τα στοιχεία σας

Η τακτική ενημέρωση των πληροφοριών σας, αποτελεί έναν εξίσου σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας. Η Nintendo θα ζητήσει ακριβείς προσωπικές πληροφορίες σε περίπτωση που χρειαστεί να ανακτήσετε το λογαριασμό σας από έναν hacker. Οπότε πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε πληροφορίες που είναι ενημερωμένες.

Χρησιμοποιήστε ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Πολύ σημαντική, είναι και η επιλογή ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης. Η χρήση απλών κωδικών όπως η ημερομηνία γέννησης είναι επικίνδυνη, καθώς ένας hacker θα μπορούσε να μάθει αυτή την πληροφορία online. Η καλύτερη πρακτική είναι να χρησιμοποιείτε μεγάλους σε έκταση κωδικούς, που περιλαμβάνουν γράμματα, τόσο κεφαλαία όσο και μικρά, αριθμούς και σύμβολα.

Μην κοινοποιείτε στοιχεία σύνδεσης

Μπορεί να είναι δελεαστικό να μοιράζεστε τα στοιχεία σύνδεσής σας με κάποιον άλλο, ειδικά αν τον εμπιστεύεστε. Ωστόσο είναι κρίσιμο να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν εμπιστεύεστε απόλυτα το άτομο που ζητά τις πληροφορίες σας, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι το ίδιο προσεκτικό με εσάς όσον αφορά στην ασφάλεια του λογαριασμού σας.

Παρακολουθήστε το ιστορικό εισόδου σας

Μια δυνατότητα των λογαριασμών Nintendo που πρέπει να χρησιμοποιείτε είναι το “Ιστορικό σύνδεσης“. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε όλους όσους έχουν πρόσφατα συνδεθεί στον λογαριασμό σας. Η τακτική χρήση αυτής της δυνατότητας σημαίνει ότι γνωρίζετε πάντα ποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας, ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε άμεσα σε περίπτωση παραβίασης. Η σελίδα διαθέτει επίσης μια επιλογή αλλαγής κωδικού πρόσβασης ώστε να μπορείτε να κινηθείτε ακόμα πιο γρήγορα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS