ΑρχικήsecurityΚαλιφόρνια: Ψηφίζουν για την ενίσχυση των νόμων περί απορρήτου!

Καλιφόρνια: Ψηφίζουν για την ενίσχυση των νόμων περί απορρήτου!

Οι πολίτες στην Καλιφόρνια ψήφισαν για να ενισχύσουν τους νόμους περί απορρήτου της πολιτείας τους, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα δικαιώματα των καταναλωτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά τους δεδομένα χρησιμοποιούνται από διάφορους οργανισμούς. Η Πρόταση 24 για την ενίσχυση των νόμων περί απορρήτου, συγκέντρωσε το 56% των ψήφων μέσα σε μια νύχτα, όταν οι Αμερικανοί πολίτες κατευθύνθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο τους Πρόεδρο.

Καλιφόρνια: Ψηφίζουν για την ενίσχυση των νόμων περί απορρήτου!

Θα εισαχθεί ένας νόμος για τα δικαιώματα του απορρήτου στην Καλιφόρνια (CPRA), με στόχο να καλυφθούν ορισμένα από τα “κενά” που υπάρχουν στον νόμο για την προστασία του απορρήτου των καταναλωτών στην Καλιφόρνια (CCPA), που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2020. Οι βασικές αλλαγές που θα υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Τριπλασιασμός των προστίμων για παραβάσεις που περιλαμβάνουν πληροφορίες για άτομα κάτω των 16 ετών
  • Νέα δικαιώματα για τους καταναλωτές, ώστε να είναι είναι σε θέση να απαγορεύουν στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες κατηγορίες πληροφοριών, όπως αυτές που αφορούν την υγεία, την οικονομική κατάσταση, την εθνικότητα και την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ένας πολίτης

Ο νέος νόμος θα καταστήσει επίσης πιο δύσκολο για τους νομοθέτες να αποδυναμώσουν τον CCPA στο μέλλον μέσω τροποποιήσεων, αν και αλλαγές για την ενίσχυση της προστασίας του απορρήτου θα μπορούν να “περάσουν” εάν ψηφιστούν από την πλειοψηφία. Επιπλέον, ο CPRA θα δημιουργήσει την Υπηρεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Καλιφόρνια, έναν νέο φορέα που θα επιβάλει πρόστιμα για εταιρική αμέλεια, η οποία μπορεί να επιφέρει, μεταξύ άλλων, την κλοπή email και κωδικών πρόσβασης καταναλωτών.

Καλιφόρνια: Ψηφίζουν για την ενίσχυση των νόμων περί απορρήτου!

Ο Brendan O’Connor, CEO της AppOmni, υποστήριξε ότι η εφαρμογή των κατάλληλων διασφαλίσεων για την προστασία των δεδομένων των καταναλωτών θα είναι δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη την φύση των εργαζομένων και των υπολογιστικών συστημάτων σήμερα.

Όπως αναφέρει το Infosecurity magazine, ο O’Connor επεσήμανε τα εξής: «Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε firewalls, gateways και access brokers για να διατηρήσουμε τα δεδομένα μέσα – έχουν ήδη μεταφερθεί στο cloud. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι οργανισμοί να εφαρμόζουν πιο λεπτομερείς ελέγχους πρόσβασης. Οι επιτυχημένοι οργανισμοί θα επενδύσουν σε τεχνολογίες που τους δείχνουν ποιος έχει πρόσβαση σε δεδομένα καταναλωτών σε εφαρμογές cloud, ενώ θα παρέχουν συνεχή διαβεβαίωση ότι υφίστανται οι απαραίτητες διασφαλίσεις».

Παρόλα αυτά, υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν τάσσεται υπέρ της Πρότασης 24. Για παράδειγμα, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) προέτρεψε τους υποστηρικτές να την καταψηφίσουν, λέγοντας ότι ο νέος νόμος θα επιτρέπει στις εταιρείες να χρεώνουν τους καταναλωτές περισσότερο, εάν απαιτούν να μην πωληθούν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS