ΑρχικήsecurityTech unicorn UiPath: αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Tech unicorn UiPath: αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Οι χρήστες της Tech unicorn UiPath, μιας startup η οποία κατασκευάζει λογισμικό αυτοματοποίησης ρομποτικής, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων που τους επηρεάζει.

UiPath

Όπως δηλώνει η ίδια η εταιρεία: “Την 1η Δεκεμβρίου 2020, η UiΡath ανακάλυψε ένα περιστατικό που οδήγησε σε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη ενός αρχείου, που περιέχει περιορισμένες προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της UiPath Academy.

Το αρχείο περιλάμβανε λεπτομέρειες όπως ονόματα, διευθύνσεις email, όνομα χρήστη, όνομα εταιρείας, τοποθεσίες και λεπτομέρειες πιστοποίησης UiΡath για χρήστες που έχουν εγγραφεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης της εταιρείας, που ονομάζεται UiPath Academy.

Γνωρίζουμε μόνο μία διαδικτυακή πηγή όπου οι πληροφορίες διατέθηκαν”, δήλωσε η UiPath. “Για σημαντικούς λόγους ασφάλειας (και άλλους σχετικούς), η UiPath δεν μπορεί να ονομάσει την πηγή.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της εταιρείας στη σελίδα συχνών ερωτήσεών της, το αρχείο που διέρρευσε ενδέχεται να ήταν ένα παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας. Η UiPath είπε ότι μόνο οι χρήστες που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα της πριν ή στις 17 Μαρτίου 2020, επηρεάζονται από το περιστατικό.

Η εταιρεία είπε ότι δεν έχουν εκτεθεί κωδικοί πρόσβασης ή οικονομικές πληροφορίες από την παραβίαση και ότι θα ειδοποιήσει όλους τους χρήστες των οποίων τα δεδομένα εκτέθηκαν στο διαδίκτυο. Μόνο δεδομένα από την πλατφόρμα UiPath Academic εκτέθηκαν, ενώ τα επίσημα προϊόντα της εταιρείας παρέμειναν ασφαλή.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση.

Η UiPath Ιδρύθηκε το 2005 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και έκτοτε θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους RPA (αυτοματοποιημένη διαδικασία ρομποτικής). Πρόκειται για ένα λογισμικό για την αυτοματοποίηση διαφόρων επιχειρησιακών λειτουργιών, με τη χρήση αλγόριθμων και την συνεργασία των εργαζόμενων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Με μία βάση πελατών που περιλαμβάνει περισσότερες από 7.000 εταιρείες, η UiΡath έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτήσεις και η αξία της είναι στα 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιούλιο του 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS