ΑρχικήHow ToMac: Πώς να απεγκαταστήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα Safari extensions

Mac: Πώς να απεγκαταστήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα Safari extensions

Οι επεκτάσεις Safari προσθέτουν επιπλέον λειτουργικότητα στο πρόγραμμα περιήγησης. Λειτουργούν σαν μίνι-εφαρμογές και σε Mac, είναι εγκατεστημένες και συμπεριφέρονται ως οι ίδιες οι εφαρμογές. Εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε μια επέκταση στο Safari, δείτε πώς μπορείτε να την απεγκαταστήσετε.

Οι χρήστες Mac που χρησιμοποιούν το Safari 12.0 ή κάποια μεταγενέστερη έκδοση (που εκτελεί macOS Mojave ή νεότερη έκδοση) θα δουν τις επεκτάσεις να εμφανίζονται ως εφαρμογές. Στην πραγματικότητα, το παλαιότερο αρχείο επέκτασης Safari δεν υποστηρίζεται πλέον.

Safari

Όπως και η διαδικασία εγκατάστασης επεκτάσεων Safari, η διαγραφή τους είναι και αυτή περίπλοκη. Οι επεκτάσεις του Safari λαμβάνονται ως μεμονωμένες εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι για να καταργήσετε μια επέκταση, πρέπει να διαγράψετε την εφαρμογή που συνοδεύει (αφού πρώτα την απενεργοποιήσετε).

Μπορείτε να διαχειριστείτε τις επεκτάσεις από το μενού Preferences του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο κουμπί “Safari” από τη γραμμή μενού και επιλέξτε το κουμπί “Preferences”.

Από εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα “Extensions”. Θα δείτε τώρα μια λίστα με επεκτάσεις στην αριστερή πλευρική γραμμή. Για να απενεργοποιήσετε μια επέκταση, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα της.

Η επέκταση θα εξαφανιστεί τώρα από τη γραμμή επέκτασης.

Safari

Τώρα μπορείτε να διαγράψετε την επέκταση. Από την ενότητα πληροφοριών επέκτασης, κάντε κλικ στο κουμπί “Uninstall”.

Θα δείτε τώρα ένα αναδυόμενο μήνυμα που αναφέρει ότι η επέκταση είναι μέρος της εφαρμογής και ότι για να απεγκαταστήσετε την επέκταση, θα πρέπει να καταργήσετε την ίδια την εφαρμογή. Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί “Show in Finder”.

Safari

Αυτό θα ανοίξει το Finder με την επιλεγμένη εφαρμογή. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε το κουμπί “Move to Bin” (ή “Move to Trash”).

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “OK”.

Safari

Η επέκταση θα διαγραφεί τώρα. Εάν δείτε το αναδυόμενο μήνυμα που αναφέρει ότι η εφαρμογή δεν διαγράφηκε επειδή ήταν σε χρήση, θα πρέπει να επιστρέψετε στο μενού Preferences του Safari και να βεβαιωθείτε ότι η επέκταση είναι απενεργοποιημένη. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι όλες οι δευτερεύουσες επεκτάσεις είναι επίσης απενεργοποιημένες.

Safari

Μόλις διαγραφεί η επέκταση (μετακινηθεί στον κάδο απορριμμάτων), θα δείτε ότι εξαφανίζεται από τη γραμμή επέκτασης Safari και από τα Safari Preferences.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS