ΑρχικήinetΤο «Password Manager Resources» γίνεται ανοιχτού κώδικα

Το «Password Manager Resources» γίνεται ανοιχτού κώδικα

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης στην κατηγορία του, που δημιουργήθηκε από την Apple είναι γνωστό ως iCloud Keychain.

Password Manager

Η εταιρεία φαίνεται ότι είναι έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα στον τομέα της διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, αφού έχει κυκλοφορήσει ένα νέο έργο ανοιχτού κώδικα, που ονομάζεται Password Manager Resources.

Όπως δήλωσε η Apple, θέλει οι προγραμματιστές να επωφεληθούν από όσα ήδη γνωρίζει η εταιρεία και να προτείνουν περισσότερες βελτιώσεις, που θα ωφελήσουν γενικά τα εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Το project Password Manager Resources είναι διαθέσιμο στο GitHub repo της Apple και περιλαμβάνει πόρους σχετικά με τις απαιτήσεις για συγκεκριμένους ιστότοπους που χρησιμοποιεί το iCloud Keychain για τη δημιουργία ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης.

Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να βρουν λεπτομέρειες σχετικά με τους ιστότοπους που μοιράζονται ένα κοινό σύστημα σύνδεσης, καθώς και συνδέσμους για σελίδες όπου οι χρήστες αλλάζουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με τη λογική της εταιρείας, η κοινή χρήση πόρων μπορεί να επιφέρει περισσότερες βελτιώσεις με λιγότερη προσπάθεια, σε αντίθεση με τη μεμονωμένη εργασία. Μπορεί επίσης να ωθήσει τους ιστότοπους να υιοθετήσουν κοινά πρότυπα για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης και να βελτιώσει τη συμβατότητα με διαφορετικούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Το έργο έρχεται σε μια στιγμή που η Apple διαθέτει ήδη ένα πρόγραμμα αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης μεταξύ συσκευών. Επίσης πέρυσι, η Apple ανακοίνωσε το κουμπί SSO «Sign-in with Apple», το οποίο είναι μια εναλλακτική για τις επιλογές σύνδεσης από τη Google και το Facebook.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε η Apple, η δική της εναλλακτική σύνδεσης ακολουθεί διαφορετικές διαδικασίες και δίνει περισσότερη έμφαση στην ιδιωτικότητα, αφού φροντίζει οι ιστότοποι τρίτων να μην λαμβάνουν πολλά δεδομένα των χρηστών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS