ΑρχικήHow ToTwitter: Πώς να επαναφέρετε την παλιά διάταξη αν δεν σας αρέσει η...

Twitter: Πώς να επαναφέρετε την παλιά διάταξη αν δεν σας αρέσει η νέα;

Το Twitter έκλεισε τελικά το παλιό θέμα της πλατφόρμας του την 1η Ιουνίου 2020, αναγκάζοντας όλους τους χρήστες desktop να χρησιμοποιούν τη νέα διάταξη που είναι εμπνευσμένη από εκείνη των κινητών τηλεφώνων. Αυτό συνέβη αφότου το Twitter κυκλοφόρησε τη νέα διεπαφή χρήστη τον Ιούλιο του 2019 και, ξεκινώντας από τον Μάιο του 2020, άρχισε να εμφανίζει μια προειδοποίηση ότι η παλαιά έκδοση του Twitter θα τερματιστεί για όλους την 1η Ιουνίου. Ενώ, στο παρελθόν, υπήρχαν κάποιες λύσεις για την επανενεργοποίηση της παλιάς έκδοσης του twitter.com είτε με αλλαγή του παράγοντα χρήστη των web browsers στον Internet Explorer 11 είτε με την κατάργηση του cookie rweb_optin, δεν λειτουργούν πλέον. Δεδομένου ότι η παλαιά έκδοση του Twitter τερματίστηκε, δεν έχει νόημα να μεταβείτε σε έναν web browser που δεν υποστηρίζεται πλέον ή να ανατρέψετε τo cookie, καθώς το παλιό θέμα δεν είναι πλέον διαθέσιμο, κι έτσι θα εμφανιστεί το σφάλμα “Αυτός ο web browser δεν υποστηρίζεται πλέον”.

Παρόλο που το Twitter δεν καθιστά πλέον δυνατή τη χρήση του web client προγράμματος με τη διάταξη παλαιού τύπου, το Tampermonkey userscript που ονομάστηκε GoodTwitter2, το οποίο αναπτύχθηκε από τον Bl4Cc4t, θα αναδιατάξει τη νέα διεπαφή του Twitter για να το ξανά καταστήσει ωραίο. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το GoodTwitter2 δεν αποτελεί αντίγραφο του παλιού σχεδίου. Αφού οι χρήστες εγκαταστήσουν το userscript στο Google Chrome ή στον Mozilla Firefox χρησιμοποιώντας τον userscript manager TamperMonkey, θα λάβουν ξανά το παλαιό navbar, θα έχουν το Twitter προφίλ τους πίσω στην αριστερή πλευρά της διεπαφής και δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιήσουν τη νέα διάταξη που είναι ίδια με εκείνη των κινητών, στην επιφάνεια εργασίας του desktop τους.

Για να εγκαταστήσουν οι χρήστες το userscript GoodTwitter2 στο Google Chrome ή στον Mozilla Firefox, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουν το Tampermonkey και, στη συνέχεια, να φορτώσουν το script από το αποθετήριο του GitHub ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Εγκατάσταση του Tampermonkey από το Chrome Webstore ή το site του Firefox Add-Ons. Κλικ στον σύνδεσμο που θα ενεργοποιήσει το Tampermonkey για να ζητήσει μια οθόνη εγκατάστασης.
  • Κλικ στην εγκατάσταση και εάν χρησιμοποιεί το Chrome, τελειώνει εδώ η διαδικασία. Όσον αφορά τους χρήστες του Firefox, αυτοί θα πρέπει να ανταλλάσσουν ασφάλεια για ευκολία, επειδή, για να λειτουργήσει το script, πρέπει επίσης να απενεργοποιήσουν εντελώς την Πολιτική ασφάλειας περιεχομένου (CSP) μεταβαίνοντας στο: config και να αλλάξουν την επισήμανση security.csp.enable σε false.

Το CSP είναι ένα πρότυπο ασφαλείας που βοηθά στην ανίχνευση και τον μετριασμό του Cross Site Scripting (XSS), του clickjacking και άλλων επιθέσεων έγχυσης δεδομένων που μπορούν να οδηγήσουν σε κλοπή δεδομένων και μολύνσεις από κακόβουλα προγράμματα. Μόλις εγκατασταθεί, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις του GoodTwitter2 από τη διεπαφή του Twitter, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του προφίλ τους στην επάνω δεξιά γωνία, μεταβαίνοντας στο “Ασφάλεια και απόρρητο” και κάνοντας κλικ στην καταχώριση GoodTwitter2 στις Γενικές ρυθμίσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS