ΑρχικήinetΗ Apple εντοπίζει συσκευές που κλάπηκαν από καταστήματά της

Η Apple εντοπίζει συσκευές που κλάπηκαν από καταστήματά της

Apple

Ενώ οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για το θάνατο του George Floyd συνεχίζονται, οι αστυνομικές αρχές έχουν έρθει σε ρήξη με όσους από τους διαδηλωτές εκφράζουν την αγανάκτησή τους με βίαιους τρόπους.

Εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να λεηλατούν τα καταστήματα λιανικής της περιοχής τους. Ένα από τα θύματα αυτών των λεηλασιών, είναι και τα κατάστημα της Apple. Σύμφωνα με το Forbes, τα καταστήματα της εταιρείας στην Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια δέχτηκαν επιθέσεις και ληστεύτηκαν.

Όμως η Apple είναι προετοιμασμένη για τέτοια περιστατικά και φαίνεται ότι οι ληστές ξεγελάστηκαν. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει λογισμικό που απενεργοποιεί τις συσκευές iPhone που έχουν αποσπαστεί παράνομα. Ωστόσο πολλοί λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν αυτή τη λειτουργία.  

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει τις δυνατότητες αυτού του λογισμικού. Όπως φαίνεται στην ανάρτηση, ένα κλεμμένο iPhone εμφανίζει ένα μήνυμα στην οθόνη του όταν ο χρήστης προσπαθεί να το ενεργοποιήσει: «Αυτή η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και παρακολουθείται.»

Το μήνυμα αναφέρει επίσης ότι «οι τοπικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί». Αυτή η προειδοποίηση από μόνη της είναι αρκετή για να τρομάξει οποιονδήποτε τη δει. Είναι πολύ πιθανό, οι ληστές επειδή θα φοβηθούν ότι θα τους πιάσουν, να πετάξουν τη συσκευή ή να προσπαθήσουν να την πουλήσουν γρήγορα στη μαύρη αγορά.

Κι ενώ οι πιθανότητες επιστροφής των συσκευών είναι ελάχιστες, η Apple διασφαλίζει ότι τα κλεμμένα iPhone δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε από τους ληστές.

Η λειτουργεία κλειδώματος του iPhone είναι διαθέσιμη και στους απλούς χρήστες. Εάν ένα άτομο χάσει ένα προϊόν της Apple, η εταιρεία συνιστά να το δηλώσει ως χαμένο, το οποίο θα κλειδώσει τη συσκευή, κάνοντας την κυριολεκτικά άχρηστη. Όσον αφορά λοιπόν τους ληστές, φαίνεται ότι η Apple δεν σκοπεύει να τους αφήσει να κυκλοφορούν ελεύθερα, μέχρι να επιστρέψουν ή να ξεφορτωθούν με κάποιον τρόπο τις συσκευές που έκλεψαν από τα καταστήματά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS