ΑρχικήsecurityApple: Οι εφαρμογές στα app stores της θα λένε ποια δεδομένα συλλέγουν

Apple: Οι εφαρμογές στα app stores της θα λένε ποια δεδομένα συλλέγουν

Η Apple άρχισε να ενημερώνει για το τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγονται από τις ψηφιακές υπηρεσίες που εμφανίζονται στα καταστήματα εφαρμογών της τόσο για τα iPhone όσο και για άλλα προϊόντα της.

Apple δεδομένα

Οι ενημερώσεις για τις προσωπικές πληροφορίες εμφανίζονται σε εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για iPhone, iPad, υπολογιστές Mac και τη streaming συσκευή για Apple TV. Η Apple είχε ανακοινώσει αυτή την κίνησή της πριν από έξι μήνες, λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει τους πελάτες της να κατανοήσουν καλύτερα το πώς οι εφαρμογές παρακολουθούν τις συνήθειες, τις προτιμήσεις τους και τα δεδομένα τοποθεσίας τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εφαρμογές συλλέγουν δεδομένα για τη διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών, που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα και την τοποθεσία ενός συγκεκριμένου ατόμου.

Η αυξημένη διαφάνεια σχετικά με τη συλλογή και το χειρισμό των προσωπικών πληροφοριών έχει σχεδιαστεί, ώστε να μπορούν οι χρήστες να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις σχετικά με τις εφαρμογές που επιλέγουν να εγκαταστήσουν στα τηλέφωνα και σε άλλες συσκευές τους. Η γνώση των πληροφορίων που συλλέγονται, μπορεί να αλλάξει εντελώς τις αποφάσεις των χρηστών σχετικά με τις εφαρμογές που θα κατεβάσουν.

εφαρμογές

Οι αλλαγές συζητήθηκαν με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και ήταν σύμφωνες με τις προσπάθειες της Apple να εδραιωθεί ως αξιόπιστος φύλακας του απορρήτου των πελατών της. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Tim Cook, η προστασία του απορρήτου θεωρείται ένα “θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα”. Ο Cook έχει κατακρίνει τη Google και το Facebook, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από διαφημίσεις που εκμεταλλεύονται τη συλλογή δεδομένων των χρηστών.

Η Apple σχεδιάζει, επίσης, να επιβάλει μια νέα εντολή που θα απαιτεί από όλες τις εφαρμογές iPhone να λαμβάνουν άδεια πριν παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες ενός ατόμου στη συσκευή. Πολλές εφαρμογές παρακολουθούν τον χρήστη, ο οποίος πρέπει να μεταβεί στις ρυθμίσεις της κάθε εφαρμογής για να μπλοκάρει αυτή την παρακολούθηση.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα κυκλοφορούσε τον Σεπτέμβριο, αλλά η Apple το καθυστέρησε μετά από διαμαρτυρία του Facebook και πολλών άλλων κατασκευαστών εφαρμογών. Ωστόσο, η Apple δεσμεύεται να αφαιρέσει από τα καταστήματά της οποιαδήποτε εφαρμογή προσπαθήσει να παρακάμψει τον νέο κανόνα κατά της παρακολούθησης (από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ, τον επόμενο χρόνο).

Πηγή: Security Week

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS