ΑρχικήinetGmail: μήπως είστε από τους χρήστες που επηρεάζονται από τις αλλαγές;

Gmail: μήπως είστε από τους χρήστες που επηρεάζονται από τις αλλαγές;

Μερικοί χρήστες δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν πλέον το Gmail και άλλο λογισμικό της Google από το 2021. Ποιοι είναι όμως αυτοί που επηρεάζονται;

Gmail

Ορισμένοι χρήστες του Gmail, μπορεί ξαφνικά να μπλοκαριστούν από αυτήν τη δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον επόμενο χρόνο, αφού η Google ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να κάνει μια σημαντική αλλαγή. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι δεν θα υποστηρίζει πλέον συγκεκριμένο λογισμικό, όπως το Gmail και το Google Meet, για όσους χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 11.

Η απόφαση αυτή, μπορεί να φανεί παράξενη σε πολλούς, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Internet Explorer δεν χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες. Η αλήθεια όμως είναι ότι εξακολουθεί να διαθέτει μία τεράστια βάση χρηστών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του NetMarketShare, ο Internet Explorer είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, μπροστά μάλιστα από το Safari αλλά πίσω από το Chrome, το Edge και το Firefox. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό ότι εκατομμύρια ακόμα χρήστες το επιλέγουν.

Εάν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες και έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google μέσω του Workspace, δεν έχετε πολύ καιρό να κάνετε την εναλλαγή.

Η Google αναφέρει ότι το σύνολο των εφαρμογών που περιλαμβάνει το Gmail, το Meet, το Ημερολόγιο και το Drive θα σταματήσει επίσημα να υποστηρίζει τον IE 11 στις 15 Μαρτίου 2021.

Ο λόγος που η Google τερματίζει την υποστήριξη οφείλεται στο γεγονός ότι η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον Internet Explorer 11.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η Google είπε: “Συνιστούμε στους δικούς μας χρήστες να μεταβούν σε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης το συντομότερο δυνατό, για να αποφευχθούν τυχόν διακοπές στην υπηρεσία, όπως υποβαθμισμένη απόδοση ή ευπάθειες ασφαλείας. Το Google Workspace θα σταματήσει επίσημα να υποστηρίζει το IE 11 στις 15 Μαρτίου 2021.”

“Τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουμε να δείχνουμε ένα banner σε όλους τους χρήστες του Google Workspace που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον IE 11, που θα τους ενημερώνει για την ανάγκη αναβάθμισης του προγράμματος περιήγησής τους έως τις 15 Μαρτίου 2021.”

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google προτείνει το δικό της πρόγραμμα περιήγησης, το Chrome για την καλύτερη εμπειρία με την εταιρεία, λέγοντας ότι το πρόγραμμα περιήγησής της “υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες του Google Workspace.”

Το Google Workspace δεν είναι το μόνο λογισμικό που δεν λειτουργεί πλέον στον IE 11.

Η Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η πλατφόρμα Teams έχει πλέον αποκλειστεί από την πρόσβαση σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Σύμφωνα με μία δήλωση της Microsoft: “Ενώ γνωρίζουμε ότι αυτή η αλλαγή θα είναι δύσκολη για ορισμένους πελάτες, πιστεύουμε ότι θα αξιοποιήσουν στο έπακρο το Microsoft 365 όταν χρησιμοποιούν το νέο Microsoft Edge. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε να κάνουμε αυτήν τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS