ΑρχικήsecurityHackers διαρρέουν πληροφορίες πελατών της εταιρείας cryptocurrency Ledger

Hackers διαρρέουν πληροφορίες πελατών της εταιρείας cryptocurrency Ledger

Τα ονόματα, τα email και οι τηλεφωνικοί αριθμοί 272.000 πελατών της εταιρείας cryptocurrency Ledger έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες όταν εισέβαλαν στις βάσεις δεδομένων της Ledger τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με αναφορές, οι κλεμμένες πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στο Raidforums, ένα ιστότοπο στον οποίο δημοσιεύουν παραβιασμένες βάσεις δεδομένων.

Ledger

“… αυτή η παραβίαση δεδομένων δεν σχετίζεται ούτε επηρεάζει τα hardware πορτοφόλια μας, την εφαρμογή ή τα χρήματα σας. Τα crypto assets σας είναι ασφαλή. Ενώ είναι πραγματικά αληθινό και ειλικρινά λυπηρό, αυτή η παραβίαση αφορά μόνο πληροφορίες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο“, δήλωσε η εταιρεία.

“Εξακολουθούμε να διερευνούμε αυτό το τρέχον ζήτημα, αλλά το περιεχόμενο που αποτελεί αντικείμενο ντάμπινγκ ενδέχεται να είναι η βάση δεδομένων e-commerce της Ledger που εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της παραβίασης δεδομένων τον Ιούνιο του 2020. Αυτή η βάση δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χάκερ για επιθέσεις phishing. Η ομάδα υποστήριξης πελατών εργάζεται για να ειδοποιήσει τους χρήστες μας μέσω του Twitter και να απαντήσει σε ερωτήσεις, ενώ αναφέρει επίσης όλα τα tweets και τις αναρτήσεις του Reddit που περιέχουν ένα link προς τη βάση δεδομένων“, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην δημοσίευση στο Gizmodo.

Η Ledger που εδρεύει στην Γαλλία αποκάλυψε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ότι ανακάλυψε μια παραβίαση στη βάση δεδομένων ηλεκτρονικού εμπορίου με αποτέλεσμα την κλοπή των email των πελατών. Οι hackers υποτίθεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να πραγματοποιήσουν μια απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος” στέλνοντας emails επιβεβαίωσης παραγγελίας στους πελάτες της εταιρείας. Την εποχή του hack, η Ledger είπε ότι 1 εκατομμύριο διευθύνσεις email μαζί με τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας 9.500 πελατών της είχαν παραβιαστεί. Ανέφερε επίσης ότι η παραβίαση δεν έχει επηρεάσει τα hardware πορτοφόλια ή το Ledger Live, την εφαρμογή του για τη διαχείριση υπηρεσιών πορτοφολιού.

Σε μια σειρά από tweets, η Ledger δήλωσε ότι “συνεργάστηκε με την επιβολή του νόμου για να σταματήσει τους hackers. Έχουμε καταργήσει περισσότερους από 170 ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος από την στιγμή που έγινε η παραβίαση“.

Πηγή πληροφοριών: investopedia.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS