Αρχικήsecurity19χρονος Νεοϋορκέζος κατηγορείται για «θανατηφόρο» cyber-stalking!

19χρονος Νεοϋορκέζος κατηγορείται για «θανατηφόρο» cyber-stalking!

Ένας 19χρονος Νεοϋορκέζος κατηγορείται για μια φρικτή εκστρατεία cyber-stalking εναντίον μιας φοιτήτριας κολεγίου. Ο Desmond Babloo Singh φέρεται να δημιούργησε πάνω από 100 λογαριασμούς σε social media πλατφόρμες κι υπηρεσίες email, τους οποίους χρησιμοποίησε για να παρενοχλήσει μία πρώην συμμαθήτρια της αδελφής του, με την οποία ήταν, κατά τα λεγόμενά του, ερωτευμένος.

Ο 19χρονος Νεοϋορκέζος παραδέχτηκε την αγάπη του προς το θύμα μέσω ενός story που ανέβασε στο Instagram τον Φεβρουάριο του 2020. Όταν το θύμα δεν ανταποκρίθηκε στην δήλωση αγάπης, ο Singh φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε πολλούς από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς του θύματος και στη συνέχεια άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης για να μην μπορεί να συνδεθεί η κοπέλα σε αυτούς.

19χρονος Νεοϋορκέζος κατηγορείται για «θανατηφόρο» cyber-stalking!

Έπειτα, ο Singh δημοσίευσε προσβλητικές φωτογραφίες και posts στους λογαριασμούς της κοπέλας. Ανάμεσα στα συναισθήματα που εξέφραζε ο 19χρονος ήταν απειλές σεξουαλικής βίας, σωματικού τραυματισμού, ακόμα και θανάτου.

Ο 19χρονος Νεοϋορκέζος κατηγορείται επίσης για κλοπή φωτογραφιών από τον ιδιωτικό λογαριασμό Snapchat του θύματος, τις οποίες στη συνέχεια δημοσίευσε στα social media. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί, αλλά τις έστειλε επίσης στο θύμα και στα μέλη της οικογένειάς της μέσω μηνύματος.

cyber-stalking

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ζήτησε από άλλους να βιάσουν, να δολοφονήσουν και να αποκεφαλίσουν το θύμα, δίνοντάς τους αμοιβή σε Bitcoin. Κατηγορείται επίσης ότι έκανε την αστυνομία να εμφανιστεί στην κατοικία του θύματος στην κομητεία της Βαλτιμόρης του Μέριλαντ, στέλνοντας email με απειλή βόμβας σε «επίθεση».

Η φερόμενη εκστρατεία cyber-stalking έλαβε χώρα από τις 18 Απριλίου 2020 έως τις 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ένορκη δήλωση, ο Singh εξέθεσε την κοπέλα, δημοσίευσε τα προσωπικά της στοιχεία και, ακόμη, ενθάρρυνε και άλλους να την παρενοχλήσουν.

19χρονος Νεοϋορκέζος κατηγορείται για «θανατηφόρο» cyber-stalking!

Ο 19χρονος δεν στάθηκε μόνο στην άτυχη κοπέλα αλλά στόχευσε επίσης την οικογένειά της καθώς και τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο ο Singh θεωρούσε «αντίπαλο». Η ένορκη δήλωση αναφέρει ότι ο Singh εξέθεσε τα μέλη της οικογένειας του θύματος, τα οποία απειλούσε μέσω μηνυμάτων.

Η καταγγελία εναντίον του Singh κατατέθηκε στις 14 Δεκεμβρίου. Ο Singh κατηγορείται για cyber-stalking, που προκάλεσε σκόπιμη ζημιά σε έναν προστατευμένο υπολογιστή, για κλοπή ταυτότητας, για αποστολή απειλητικών μηνυμάτων και για «συμβόλαιο θανάτου». Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, η μέγιστη ποινή φυλάκισης που μπορεί να του επιβληθεί είναι 32 έτη.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS