ΑρχικήinetΚυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενός πρωτότυπου Apple Macintosh Classic

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενός πρωτότυπου Apple Macintosh Classic

Το Macintosh Classic της Apple κυκλοφόρησε το 1990 και αποτελούσε μία προσιτή επιλογή για όποιον ήθελε έναν υπολογιστή στο σπίτι. Και τώρα, ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενός τέτοιου μοντέλου που είναι ακόμα λειτουργικό.

Macintosh Classic

Ίσως πρόκειται για μία αληθινή είδηση ή για μία ψεύτικη, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορούσε ένα fake news για κάποια συσκευή.

Ωστόσο, εάν είναι αλήθεια, είναι σίγουρα μία πολύ φοβερή ιδέα. Σε ένα tweet που μοιράστηκε το @DongleBookPro υπάρχουν τέσσερις εικόνες του μηχανήματος, που το παρουσιάζουν από διαφορετικές πλευρές και γωνίες. Επιπλέον ο υπολογιστής περιβάλλεται από μία διάφανη θήκη που προσφέρει μια πολύ καλή εικόνα του εσωτερικού αυτής της πρώιμης μηχανής Apple.

Μπορείτε να δείτε καθαρά το πολύχρωμο παλιό λογότυπο της Apple στην μπροστινή όψη, μαζί με μία ταμπέλα που φέρει τη σφραγίδα “Made in Singapore“. Η οπίσθια όψη, εκτός από την επίδειξη αφθονίας θυρών I / O chonky, διαθέτει ένα μεγάλο, πορτοκαλί αυτοκόλλητο.

“Αυτή η μονάδα συμμορφώνεται με τους κανόνες DHHS για τα πρότυπα απόδοσης κατά την ημερομηνία κατασκευής”, αναφέρει το αυτοκόλλητο. “Αυτή η μονάδα προορίζεται μόνο για αναπτυξιακούς σκοπούς. Δεν πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.”

Συνολικά, όλες οι εικόνες δίνουν μια ξεκάθαρη αίσθηση για το πώς η Apple έβαλε τα διάφορα μέρη σε ένα συμπαγές περίβλημα, που περιλαμβάνει τόσο μία οθόνη CRT όσο και στοιχεία υλικού υπολογιστών.

Το Macintosh Classic κυκλοφόρησε ως μία οικονομική επιλογή για οικιακούς χρήστες, με λιγότερα από 1.000 $. Σήμερα θα κόστιζε γύρω στα 2.000 $, οπότε μάλλον δεν θα θεωρούνταν και πολύ οικονομικός, όμως για την εποχή του ήταν ο πρώτος που πωλήθηκε κάτω από 1000 $.

Περιλάμβανε έναν πλήρη αυτόνομο σύνθετο επιτραπέζιο υπολογιστή και μια οθόνη που διαθέτει CPU Motorola 68000 8 MHz, μία επιβλητική 1MB RAM (επεκτάσιμη σε 4MB) και μονόχρωμη οθόνη 9 ιντσών. Το μηχάνημα περιλάμβανε επίσης μονάδα δισκέτας 1,44 ιντσών, αλλά όχι ενσωματωμένο σκληρό δίσκο. Είναι ταχύτερο από το Macintosh Plus, το οποίο αντικατέστησε, αλλά όχι πολύ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS