ΑρχικήsecurityΕστιατόριο του Μάντσεστερ προειδοποιεί για απάτη μέσω social media

Εστιατόριο του Μάντσεστερ προειδοποιεί για απάτη μέσω social media

Ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο Μάντσεστερ, προειδοποιεί για μια νέα απάτη μέσω social media, η οποία όπως δηλώνει έχει καταστρέψει την επιχείρησή του.

social media

Ο Dan Place, ιδρυτής του Northern Soul Grilled Cheese, έγινε στόχος ενός έμπειρου κυβερνοεγκληματία το σαββατοκύριακο.

Ο εστιάτορας δήλωσε ότι ένας hacker κατάφερε να πάρει τον έλεγχο όλων των πλατφορμών social media της Northern Soul και τώρα ζητά μετρητά για να τον επιστρέψει.

Ο Dan είπε ότι ακόμη και αν η επιχείρηση ήταν σε θέση να δώσει τα 2.500 £ που ζήτησε ο εγκληματίας, μετά από μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της εστίασης, δεν θα «ενδώσει στον εκβιασμό».

Αντ ‘αυτού, σκοπεύει να δωρίσει 1.000 £ σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση.

Εκτός από τη χρήση των social media για την επικοινωνία με τους 30.000 ακολούθους της, η Northern Soul χρησιμοποίησε επίσης το Instagram για να προωθήσει και να πουλήσει τα προϊόντα της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Καθώς αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο μάρκετινγκ για οποιαδήποτε ανεξάρτητη επιχείρηση, το εστιατόριο Northern Soul πέρασε επτά χρόνια δημιουργώντας τα social media του.

αυτοκίνητα

Ο Dan αναμένει μια έρευνα από το Facebook – το οποίο κατέχει το Instagram και το Whatsapp – αλλά εν τω μεταξύ θέλει να προειδοποιήσει τους ακόλουθους της επιχείρησής του σχετικά με το περιστατικό, για να βεβαιωθεί ότι καμία άλλη τοπική επιχείρηση δεν θα πέσει θύμα της ίδιας απάτης.

Όπως αναφέρει ο Dan, ο λογαριασμός της Northern Soul στο Instagram έλαβε ένα άμεσο μήνυμα από αυτό που φαινόταν να είναι ένας επίσημος λογαριασμός, που τον προειδοποιούσε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων λόγω της αναπαραγωγής μουσικής σε μια ανάρτηση βίντεο.

Στη συνέχεια, το μήνυμα τον οδήγησε σε μια φόρμα όπου θα μπορούσε είτε να αμφισβητήσει την αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων είτε να συμφωνήσει να καταργήσει το βίντεο.

Αλλά λίγες ώρες μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων, ο Dan είπε ότι άρχισε να λαμβάνει ύποπτα μηνύματα WhatsApp που απαιτούσαν χρήματα και συνειδητοποίησε ότι είχε κλειδωθεί έξω από τους λογαριασμούς του.

Η Northern Soul στοχεύει τώρα να πάρει πίσω 25.000 από τους ακόλουθούς της μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου στο νέο της προφίλ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS