ΑρχικήsecurityLedger: οι χρήστες απειλούν με αγωγή μετά από παραβίαση

Ledger: οι χρήστες απειλούν με αγωγή μετά από παραβίαση

Ο hacker που παραβίασε τη βάση δεδομένων μάρκετινγκ του παρόχου υλικού wallet, Ledger νωρίτερα αυτό το έτος, προχώρησε σε αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων χρηστών, κάτι που οδήγησε πολλούς από αυτούς να απειλήσουν την εταιρεία με αγωγή.

ledger

Σύμφωνα με ένα tweet από τον Alon Gal, της εταιρείας ασφαλείας δικτύου Hudson Rock, ο hacker που φέρεται να κρύβεται πίσω από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων της Ledger τον Ιούνιο, έκανε όλες τις πληροφορίες που υπέκλεψε, διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα που διέρρευσε, περιλαμβάνουν 1.075.382 διευθύνσεις email από χρήστες που έχουν εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο της Ledger και 272.853 παραγγελίες υλικού wallet με πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων email, φυσικών διευθύνσεων και αριθμών τηλεφώνου.

“Αυτή η διαρροή ενέχει μεγάλο κίνδυνο για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτήν”, δήλωσε ο Gal. “Τα άτομα που αγόρασαν ένα Ledger τείνουν να έχουν υψηλή καθαρή αξία σε κρυπτονομίσματα και τώρα θα υπόκεινται τόσο σε διαδικτυακές παρενοχλήσεις όσο και σε προσωπικές παρενοχλήσεις σε μεγαλύτερη κλίμακα από ό, τι στο παρελθόν.”

Σε μια απάντηση στο Twitter, η Ledger είπε ότι “τα πρώτα σημάδια” φάνηκαν να επιβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν προέρχονταν από την παραβίαση δεδομένων του Ιουνίου που έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα πολλών από τους χρήστες της. Μετά από νέα σχετικά με την παραβίαση, πολλοί χρήστες της εταιρείας ανέφεραν ότι στοχεύονταν μέσω προσπαθειών ηλεκτρονικού ψαρέματος. Μερικοί δήλωσαν ότι έλαβαν πειστικά email που τους ζητούσαν να κατεβάσουν μια νέα έκδοση του λογισμικού Ledger.

“Συνεργαζόμαστε συνεχώς με την επιβολή του νόμου για να κρατήσουμε τους hacker μακριά και να σταματήσουμε αυτούς τους απατεώνες”, δήλωσε η Ledger. “Καταργήσαμε περισσότερους από 170 ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος μετά την αρχική παραβίαση.”

Αφού βίωσαν μήνες αναφορών για επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), πολλοί χρήστες φαινόταν δυσαρεστημένοι από τις ενέργειες της Ledger.

“Εάν κάποιοι δικηγόροι θέλουν να ξεκινήσουν μια αγωγή, είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εμάς θα προχωρήσουμε”, δήλωσε ο χρήστης του Twitter Ryan Olah.

Παρόλο που τα διακριτικά κάποιου ατόμου πιθανότατα δεν κινδυνεύουν, οι χρήστες θα μπορούσαν ενδεχομένως να χάσουν τα χρήματά τους από τέτοιες απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος που αποστέλλονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τους αριθμούς τηλεφώνου που επηρεάζονται. Πολλοί ανέφεραν ότι τέτοιες επιθέσεις προσπαθούσαν να τους εξαπατήσουν.

“Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση και ανησυχώ ότι άλλοι άνθρωποι έχουν τώρα τις διευθύνσεις μας”, δήλωσε ο χρήστης του Twitter Paul Smith. “Τι τους εμποδίζει να χτυπήσουν τις πόρτες μας; Μία συγγνώμη, ειλικρινά, δεν είναι αρκετή.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS