ΑρχικήSecurityOnline αγορές: Ένα στα πέντε είδη προς πώληση εμφανίζει σημάδια απάτης!

Online αγορές: Ένα στα πέντε είδη προς πώληση εμφανίζει σημάδια απάτης!

Περίπου ένα στα πέντε (19%) είδη που διατίθεντο σε online αγορές κατά το Black Friday και το Cyber Monday εμφάνισε σημάδια απάτης ή επικινδυνότητας, σύμφωνα με έρευνα της Besedo.
Συγκεκριμένα, μία έρευνα που διεξήχθη για περίπου 3000 δημόσιες λίστες τον Νοέμβριο, διαπίστωσε ότι το 15% των ειδών που παρέχονταν στις online αγορές, εμφάνιζε σημάδια απάτης. Ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ηλεκτρονικών ειδών παρατηρήθηκε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, με τους ερευνητές να δηλώνουν ότι το 22% των λιστών του PlayStation 5 ήταν πιθανό να ήταν απάτες κατά τη διάρκεια του μήνα. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε πάνω από το ένα τρίτο το Σαββατοκύριακο του Black Friday.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 7% και το 5% των ανταγωνιστικών κονσολών παιχνιδιών Xbox Series X και Xbox Series S ήταν πιθανότατα απάτη, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στο να βρουν ένα PS5 διαθέσιμο προς πώληση.

Online αγορές: Ένα στα πέντε είδη προς πώληση εμφανίζει σημάδια απάτης!

Επιπλέον, το 19% των προϊόντων iPhone 12 που αναφέρονται εμφάνισαν επίσης σημάδια απάτης. Η έρευνα της Besedo έδειξε ακόμη ότι προϊόντα μόδας που παρέχονται σε online αγορές εκθέτουν τους αγοραστές σε σημαντικό κίνδυνο να χάσουν τα χρήματά τους ή να λάβουν ψεύτικα προϊόντα, με το 15% των καταχωρίσεων να είναι πλαστό.

Ένας άλλος τομέας που εκμεταλλεύτηκαν οι απατεώνες ιδιαίτερα τις μέρες του Black Friday και του Cyber Monday ήταν η πώληση κατοικιδίων, με σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των καταχωρίσεων για κουτάβια να εμφανίζουν σημάδια απάτης.

Φέτος, η μετάβαση στο e-commerce που επήλθε ενόψει της πανδημίας του COVID-19 αύξησε τον κίνδυνο απάτης των καταναλωτών. Έτσι, συνιστάται στους καταναλωτές που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Online αγορές: Ένα στα πέντε είδη προς πώληση εμφανίζει σημάδια απάτης!

Ο Petter Nylander, Διευθύνων Σύμβουλος της Besedo, επεσήμανε πως αυτή η περίοδος των γιορτών εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους αγοραστές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αγορών θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των συνθηκών. Πρόσθεσε ακόμη πως οι αναμενόμενες καθυστερημένες παραδόσεις των παραγγελιών θα δώσουν στους απατεώνες περισσότερα περιθώρια για να στοχεύσουν ανυποψίαστους αγοραστές, καθιστώντας έτσι πολύ πιο δύσκολο για τα θύματα να αντιληφθούν ότι έχουν εξαπατηθεί και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Επομένως, ο Nylander συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις φετινές τους εορταστικές αγορές, ελέγχοντας αν οι τιμές των προσφερόμενων ειδών είναι ρεαλιστικές, αν ο πωλητής είναι γνήσιος και αν τα προϊόντα είναι αυτά που λένε ότι είναι, προτού πατήσουν το κουμπί αγοράς.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS