ΑρχικήyoutubePixel 5: 5 χαρακτηριστικά το καθιστούν καλύτερη επιλογή από το iPhone 12

Pixel 5: 5 χαρακτηριστικά το καθιστούν καλύτερη επιλογή από το iPhone 12

Μία από τις πιο συναρπαστικές τάσεις smartphone του 2020 ήταν η άνοδος των “value flagships” που προσφέρουν εμπειρίες ναυαρχίδας σε χαμηλότερη τιμή των 1.000$. Το Pixel 5 και το iPhone 12 είναι δύο τέτοια τηλέφωνα, με την τιμή και των δύο να αγγίζει τα 700$. Μπορεί να μη φαίνονται ιδιαίτερα οικονομικά, ωστόσο πρόκειται για premium προσφορές της Google και της Apple που είναι λίγο πιο προσιτές συγκριτικά με άλλες επιλογές που κυκλοφορούν.

Τόσο το Pixel 5 όσο και το iPhone 12 είναι κορυφαίες συσκευές. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά στο Pixel 5 που το κάνουν να υπερτερεί σε σχέση με το iPhone 12. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ των δύο τηλεφώνων, ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους το Pixel 5 μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Pixel 5 VS iPhone 12
Pixel 5 VS iPhone 12

Το Pixel 5 έχει πιο απαλή οθόνη 90Hz
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του iPhone 12 σε σύγκριση με το iPhone 11 είναι η αναβαθμισμένη οθόνη του. Η Apple τελικά απέσυρε την οθόνη LCD 720p του iPhone 11 υπέρ ενός 1080p OLED και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια οθόνη που φαίνεται πολύ καλύτερη. Ακόμα κι έτσι, το Pixel 5 καταφέρνει να προσφέρει κάτι καλύτερο. Ομοίως με το iPhone 12 διαθέτει μια οθόνη OLED 1080p, αλλά το Pixel 5 έχει ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης 90Hz σε σύγκριση με τα 60Hz που προσφέρονται στο iPhone 12.

Η Google προσφέρει καλύτερη εμπειρία κάμερας
Στην επιφάνεια, τόσο το Pixel 5 όσο και το iPhone 12 έχουν απίστευτα συστήματα κάμερας. Η Google και η Apple τελειοποιούν τους τύπους κάμερας τους εδώ και μερικά χρόνια, κάτι που είναι εμφανές σε κάθε τους συσκευή. Αυτό σημαίνει πως όποιο τηλέφωνο και να αγοράζετε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες.

Η Google εξακολουθεί να υπερτερεί με το Pixel 5. Ενώ το υλικό της κάμερας στο Pixel 5 είναι αρκετά παλιό σε αυτό το σημείο, η επεξεργασία εικόνας της Google εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες εκεί έξω. Συγκεκριμένα, το Pixel 5 κάνει καλύτερη δουλειά με φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού / νύχτας, μεγεθυμένες λήψεις και γενικά παράγει χρώματα που είναι πιο ευχάριστα. Επιπλέον, σας παρέχει μερικές διασκεδαστικές λειτουργίες software για να παίξετε, όπως το θάμπωμα πορτραίτου, για να αλλάξετε δραστικά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας πορτραίτου.

Το iPhone 12 εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στο κομμάτι των βίντεο, αλλά αν σας ενδιαφέρουν περισσότερο οι φωτογραφίες, το Pixel 5 είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.

Pixel 5 camera

Face ID το 2020
Το 2020, οι μάσκες προσώπου έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας ενόψει της πανδημίας του COVID-19. Στο iPhone 12, οι μάσκες καθιστούν αδύνατη τη χρήση του Face ID. Οι μάσκες προσώπου απλά δεν λειτουργούν με το αναγνωριστικό προσώπου, οπότε αν έχετε ενεργοποιημένο και πρέπει να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εισαγάγετε το PIN σας.

Από την άλλη μεριά, το Pixel 5 σας δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα προσφέροντάς σας έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι απλά να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στον αισθητήρα, και το τηλέφωνό σας θα ξεκλειδώσει με φλας.

Pixel 5 VS iPhone 12

Όλες οι αποκλειστικές δυνατότητες Pixel είναι φανταστικές
Είτε πρόκειται για το iMessage είτε για το AirDrop, όλοι γνωρίζουν τις αποκλειστικές δυνατότητες software που έχετε με ένα iPhone. Ωστόσο, αυτό που σας προσφέρει το Pixel 5 θα μπορούσε να είναι πολύ πιο πολύτιμο από αυτό που φέρνει το iPhone 12.

Ένα από τα πράγματα που προσφέρει αφορά το φιλτράρισμα spam. Σχεδόν όλοι λαμβάνουν ανεπιθύμητες και ενοχλητικές κλήσεις. Στην εφαρμογή Google Phone στο Ρixel 5, σας δίνονται μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να βάλετε το φίλτρο spam. Συγκεκριμένα, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:

  • Να προσδιορίστε αριθμούς επιχειρήσεων και spam
  • Να φιλτράρετε τις ανεπιθύμητες και ενοχλητικές κλήσεις
  • Επαληθευμένες κλήσεις: Μπορείτε να δείτε το αναγνωριστικό του καλούντος και τον λόγο για τις εισερχόμενες κλήσεις από επιχειρήσεις
Pixel 5 feature

Όταν λαμβάνετε μια κλήση στο Ρixel 5 σας που υποψιάζεστε ότι είναι spam, δεν θα ακούσετε ποτέ το τηλέφωνό σας να χτυπά και να σας ενοχλεί. Εάν πρόκειται για έναν τυχαίο αριθμό που δεν ταξινομείται αυτόματα ως ανεπιθύμητη κλήση, μπορείτε να ελέγξετε την κλήση χρησιμοποιώντας τον Google Assistant για να απαντήσει εκ μέρους σας. Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες, το Hold for Me, πάει τον Βοηθό της Google ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντάς του να κρατήσει τη θέση σας στη γραμμή, αν βρίσκεστε σε ένα τηλεφώνημα και περιμένετε να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το Now Playing, το οποίο είναι βασικά σαν να τρέχει το Shazam 24/7 στο παρασκήνιο με σχεδόν μηδενική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να μπορεί να εργάζεται εντελώς εκτός σύνδεσης. Εάν ένα τραγούδι παίζει στο παρασκήνιο και θέλετε να μάθετε τον τίτλο του, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κοιτάξετε στην οθόνη κλειδώματος και θα το βρείτε εκεί.

Pixel 5 VS iPhone 12

Με το Ρixel 5 της Google έχετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης με λιγότερα χρήματα
Εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας για δύο ή περισσότερα χρόνια, είναι σημαντικό να έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης για ό, τι θέλετε να κάνετε. Όταν αγοράζετε το Pixel 5 στα 700$, αποκτάτε 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτή είναι η μόνη έκδοση του τηλεφώνου που πωλεί η Google και ενώ αυτό θα μπορούσε να είναι περιοριστικό για ορισμένους χρήστες ενέργειας, τα 128 GB θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετό χώρο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Από την άλλη μεριά, το iPhone 12 επίσης στην τιμή των 700 $, σας προσφέρει μόνο 64 GB αποθηκευτικού χώρου. Αν θέλετε να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB, θα πρέπει να πληρώσετε 750$. Δεν πρόκειται για μεγάλη διαφορά στην τιμή αν σκεφτείτε ότι διπλασιάζεται ο αποθηκευτικός σας χώρος, ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το Pixel 5 σας προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στα 700$.

Αυτά ήταν ορισμένα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Pixel 5 την τέλεια επιλογή για εσάς σε σχέση με το iPhone 12. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σας να επιλέξετε το τηλέφωνο που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS