ΑρχικήyoutubeLG: Κυκλοφόρησε ρομπότ απολύμανσης για τον περιορισμό του COVID-19

LG: Κυκλοφόρησε ρομπότ απολύμανσης για τον περιορισμό του COVID-19

Η LG Electronics κυκλοφόρησε ένα ρομπότ απολύμανσης που θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. Το LG Cloi Disinfectbot διαθέτει λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C στις πλευρές του. Το μήκος κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας κυμαίνεται μεταξύ 100 και 280 nm, γεγονός που καθιστά το ρομπότ αποτελεσματικό στη θανάτωση μικροβίων, δήλωσε η εταιρεία.

Σε δοκιμές που έκανε το Korea Conformity Laboratories, ένα ερευνητικό ινστιτούτο της Σεούλ, η λάμπα UV-C στο ρομπότ αποδείχθηκε 99,9% αποτελεσματική στη θανάτωση κολοβακτηριδίων και σταφυλόκοκκου aureus σε ακτίνα ενός μέτρου.

LG: Κυκλοφόρησε ρομπότ απολύμανσης για τον περιορισμό του COVID-19
LG εταιρεία

Το ρομπότ απολύμανσης έχει ύψος 160 εκατοστά και διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ώστε να περνά τυχόν εμπόδια, ενώ σχεδιάστηκε για την απολύμανση αντικειμένων και περιοχών που είναι προσβάσιμες με τα χέρια, πρόσθεσε η LG. Η LG θα διαθέσει τα ρομπότ σε διάφορες εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία και σχολεία, όπου υπάρχουν πολλοί ξεχωριστοί και ανεξάρτητοι χώροι.

Τα ρομπότ απολύμανσης της LG Electronics θα βοηθήσουν στην ανακούφιση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, σε μια περίοδο που η απολύμανση είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που επέφερε η πανδημία του COVID-19. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης μια εναλλακτική έκδοση που ψεκάζει απολυμαντικά αντί να διαθέτει λάμπα UV-C. Αυτή η έκδοση θα είναι πιο κατάλληλη για μέρη με πιο ανοιχτούς χώρους όπως γραφεία, εστιατόρια και σταθμούς μεταφοράς.

LG: Κυκλοφόρησε ρομπότ απολύμανσης για τον περιορισμό του COVID-19
LG Cloi Disinfectbot

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα σημειώνει άνοδο στα κρούσματα COVID-19 αυτόν τον μήνα. Την προηγούμενη Τρίτη, η Σεούλ ανακοίνωσε νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες. Επιπλέον, γυμναστήρια και μπαρ karaoke διατάχθηκαν να κλείσουν εντελώς. Την ίδια μέρα, η χώρα είχε 38.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 552 θανάτους.

Τον Νοέμβριο, η LG ξεκίνησε δοκιμές για την υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών με ρομπότ στα κεντρικά της γραφεία στη Σεούλ. Έτσι, οι εργαζόμενοι μπορούν να παραγγείλουν φαγητό από το μίνι μάρκετ μέσω του chat app “KakaoTalk” και να τους παραδοθεί από ένα ρομπότ.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS