ΑρχικήsecurityΦυλακίζεται hacker για απειλές σε σχολεία και αεροπορικές εταιρείες

Φυλακίζεται hacker για απειλές σε σχολεία και αεροπορικές εταιρείες

Ένας hacker από τη Βόρεια Καρολίνα καταδικάστηκε σε 95 μήνες φυλάκισης για την εμπλοκή του σε πολλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και για την πραγματοποίηση ψεύτικων απειλών.

hacker

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Timothy Dalton Vaughn και είναι 22 ετών. Στο διαδίκτυο είναι γνωστός με τα ψευδώνυμα “WantedbyFeds” και “Hacker_R_US“. Κατηγορήθηκε στις αρχές του 2019 και ομολόγησε την ενοχή του τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Vaughn παραδέχτηκε ότι έστελνε απειλές σε θύματα, διέδιδε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εκρηκτικών, ασχολούνταν με το hacking και κατέστρεφε υπολογιστές θυμάτων και είχε στην κατοχή του περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Ο νεαρός hacker ήταν υπεύθυνος και για την απειλή πυροβολισμών και βομβαρδισμών σε πολλά σχολεία που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Vaughn καταδικάστηκε σε 95 μήνες φυλάκισης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Vaughn ήταν μέλος μιας διεθνούς ομάδας hackers και swatters, που είναι γνωστής ως Apophis Squad.

Η ομάδα πραγματοποιούσε απειλητικές τηλεφωνικές κλήσεις, στέλνοντας ψευδείς αναφορές για επιθέσεις σε σχολεία και πραγματοποιώντας denial-of-service (DDoS) επιθέσεις, με σκοπό την πρόκληση διακοπών και διαταραχών στα συστήματα.

σχολεία

Τουλάχιστον 86 σχολικά συγκροτήματα είχαν στοχευτεί από τους hackers, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στα απειλητικά emails που έστελναν στα σχολεία ο Vaughn και οι συνάδελφοί του, έλεγαν για την ύπαρξη βόμβας σε χώρους του σχολείου ή σε αθλητικούς αγώνες, για εκρηκτικά κάτω από σχολικά λεωφορεία κλπ.

Ο Vaughn και οι υπόλοιποι hackers της ομάδας είχαν, επίσης, ισχυριστεί ψευδώς ότι άντρες με όπλα και εκρηκτικά βρίσκονταν σε πτήση που ταξίδευε από το Λονδίνο στο Σαν Φρανσίσκο.

Επιπλέον, ο Vaughn είχε κάνει έναν εκβιασμό για DDoS επίθεση στις αρχές του 2018. Ο hacker είχε ζητήσει 1,5 Bitcoin (περίπου 20.000 $ τότε) από μια εταιρεία της Long Beach, απειλώντας ότι θα ξεκινήσει μια επίθεση DDoS στο site της, αν δεν έπαιρνε τα χρήματα. Όταν η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει, ο νεαρός hacker έκανε την επίθεση.

Αργότερα, οι αρχές επιβολής του νόμου ανακάλυψαν και το περιεχόμενο (εικόνες και βίντεο) παιδικής πορνογραφίας που είχε ο Vaughn στην κατοχή του.

Πηγή: Security Week

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS