ΑρχικήinetΟ στρατός των ΗΠΑ ερευνά την τεχνολογία «τηλεπαθητικής» επικοινωνίας

Ο στρατός των ΗΠΑ ερευνά την τεχνολογία «τηλεπαθητικής» επικοινωνίας

Το Γραφείο Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ χρηματοδοτεί μια νέα έρευνα σχετικά με το πώς τα σήματα του εγκεφάλου θα μπορούσαν να αναλυθούν και να αποκωδικοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα κανάλι σιωπηλής επικοινωνίας για τους στρατιώτες.

Όπως αναφέρθηκε από το C4isrnet, το ερευνητικό πρόγραμμα – υποστηριζόμενο από το Γραφείο Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ – καθοδηγείται από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, μαζί με συναδέλφους στο Λος Άντζελες, στο Μπέρκλεϋ, στο Πανεπιστήμιο Duke και σε πολλά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΗΠΑ

Συνολικά, ο στρατός των ΗΠΑ παρέχει 6,25 εκατομμυρία δολαρία ως χρηματοδότηση – η χρηματοδότηση θα κρατήσει πέντε χρόνια – για την έρευνα moonshot, στην οποία αλγόριθμοι και προηγμένα μαθηματικά παρέχουν τη βάση για το διαχωρισμό των εγκεφαλικών σημάτων που “επηρεάζουν τη δράση ή τη συμπεριφορά από τα σήματα που δεν το κάνουν”, αναφέρει η δημοσίευση.

Διαχωρίζοντας αυτούς τους τύπους σημάτων εγκεφάλου και απορρίπτοντας σήματα που θεωρούνται άσχετα, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχή αποκωδικοποίηση σημάτων και προθέσεων βάσει δράσης, ερμηνεύοντας τα με τρόπο που οι άνθρωποι θα μπορούν να κατανοήσουν – χρησιμοποιώντας συστήματα interface του εγκεφάλου.

Ο Hamid Krim, διευθυντής προγράμματος του Γραφείου Έρευνας του Στρατού, δήλωσε στο C4isrnet ότι οι συσκευές που βασίζονται σε αυτήν την τεχνολογία ενδέχεται να είναι σε θέση να παρέχουν feedback επί τόπου σε ομάδες, ώστε να μπορούν να λάβουν «διορθωτικά μέτρα». Τα σήματα άγχους και κόπωσης θα μπορούσαν να ενημερώσουν τους ηγέτες για το πότε οι στρατιώτες χρειάζονται ξεκούραση. Επίσης αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να παρέχουν ένα κανάλι για αθόρυβη επικοινωνία μέσω ενός κεντρικού υπολογιστή, ενώ οι στρατιώτες βρίσκονται στο πεδίο της μάχης.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές με πιθήκους, για να μάθουν πώς να διαχωρίζουν τα σήματα που βασίζονται στην δράση από τις άλλες πληροφορίες. Ωστόσο, ένα σύστημα interface εγκεφάλου κατάλληλο για στρατιωτικούς σκοπούς βρίσκεται “δεκαετίες μακριά” αλλά σίγουρα γίνονται σημαντικά βήματα στο να κομμάτι της έρευνας, λέει ο Krim.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS