ΑρχικήsecurityΟι άνθρωποι ήδη χακάρουν τα Snapchat γυαλιά τους!

Οι άνθρωποι ήδη χακάρουν τα Snapchat γυαλιά τους!

snapchatspectacles-γυαλιά

Λίγες εβδομάδες αφού έγιναν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, οι ιδιοκτήτες τους έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν τρόπους για να χακάρουν τα νέα Snapchat γυαλιά τους.

Τα νέα έξυπνα γυαλιά ηλίου προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία στο snapping, που επιτρέπει τη μαγνητοσκόπηση από την οπτική γωνία του χρήστη. Αλλά όταν πρόκειται για ανώνυμη περιήγηση, απαιτούνται κάποιες μικροαλλαγές στο gadget – και οι προγραμματιστές και οι bloggers έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν σε όλους πώς να τις κάνουν.

Ο YouTube vlogger Jesse Wellens, ήταν ένας από τους πρώτους. Έδειξε στους 10 εκατομμύρια συνδρομητές του ότι για να χρησιμοποιήσεις τα γυαλιά χωρίς κανείς να το γνωρίζει, απαιτεί μόνη λίγη μονωτική ταινία και ενθουσιασμό.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο, ο Wellens τοποθετεί μαύρη ταινία πάνω στα φώτα LED που βρίσκονται στην επάνω γωνία των γυαλιών, τα οποία δείχνουν ότι η συσκευή τραβάει βίντεο. Έτσι περιφέρεται στο Beach Venice φορώντας τα γυαλιά ηλίου, και καταγράφει ανέμελα τις αλληλεπιδράσεις του με τους φίλους και τους παρευρισκομένους που αγνοούν ότι μαγνητοσκοπούνται.

Άλλοι χρήστες δεν έχουν μεταβάλει τα έξυπνα γυαλιά για να τα χρησιμοποιήσουν κρυφά. Του YouTuber και tech blogger Keaton Keller έδειξε την ίδια τεχνική με την ταινία, ενώ πρότεινε επίσης τη βαφή των γυαλιών Snapchat με κίτρινο χρώμα ως ένα καλό μέτρο.

«Όταν τα παίρνω έξω μαζί μου και πατάω το κουμπί εγγραφής, το φως ανάβει και οι άνθρωποι με ρωτάνε  «Μας καταγράφεις?», είπε σε πρόσφατο βίντεο.  «Φυσικά σας καταγράφω. Αυτό είναι πραγματικά ενοχλητικό και θέλω να το διορθώσω.»

snapchat_specs_big

Τα γυαλιά Snapchat αποτέλεσαν αντικείμενο ανησυχίας ως προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν, ενώ και ένας tech blogger δήλωσε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν “με ακατάλληλους τρόπους.”

Έτσι θυμηθείτε, αν αισθανθείτε ότι το άτομο με τα γυαλιά hipster που βλέπετε στο δρόμο σας μαγνητοσκοπεί, θα μπορούσε να είναι και αλήθεια!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS