ΑρχικήbusinessWhatsApp: Τα QR codes βοηθούν στην επικοινωνία με τις επιχειρήσεις

WhatsApp: Τα QR codes βοηθούν στην επικοινωνία με τις επιχειρήσεις

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, το WhatsApp έχει εισαγάγει δύο νέες δυνατότητες με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παραμείνουν σε επαφή με τους πελάτες και να τους επιτρέψει να προβάλλουν εύκολα τα προϊόντα τους.

Η πρώτη δυνατότητα επιτρέπει στους πελάτες να ξεκινήσουν μια συνομιλία με μια επιχείρηση, σαρώνοντας έναν κωδικό QR που εμφανίζεται από μια επιχείρηση στη βιτρίνα τους, τη συσκευασία του προϊόντος ή την απόδειξη. Στη συνέχεια, ο κωδικός QR θα ανοίξει μια συνομιλία, με μια επιλογή για τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα προσυμπληρωμένο μήνυμα κατά την έναρξη της συνομιλίας.

Αυτό θα αντικαταστήσει την προηγούμενη διαδικασία που απαιτούσε από τους χρήστες να προσθέσουν έναν αριθμό WhatsApp μιας επιχείρησης στις επαφές τους έναν αριθμό κάθε φορά.

WhatsApp QR codes επιχειρήσεις

Επιπλέον, το WhatsApp έχει εισαγάγει μια λειτουργία που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μοιράζονται τους καταλόγους και τα μεμονωμένα προϊόντα τους ως links σε ιστότοπους, Facebook, Instagram, μέσω της δυνατότητας QR Code.

“Οι κατάλογοι επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρουσιάζουν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων“, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση σε ένα blog.

“Από την κυκλοφορία τους πέρυσι, οι κατάλογοι έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για να αλληλεπιδράσουν οι χρήστες με μια επιχείρηση στο WhatsApp. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άτομα βλέπουν έναν επιχειρηματικό κατάλογο στο WhatsApp κάθε μήνα.”

Και οι δύο δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε επιχειρήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WhatsApp Business ή το WhatsApp Business API.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής WhatsApp Business.

Στο τέλος του περασμένου έτους, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων προειδοποίησε ότι θα περιορίσει την κατάχρηση επιχειρηματικών χαρακτηριστικών για μαζικά μηνύματα με την επιβολή του νόμου.

“Το WhatsApp θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον εκείνων που προσδιορίζουμε ότι εμπλέκονται ή βοηθούν άλλους σε καταχρήσεις που παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών μας, όπως αυτοματοποιημένα ή μαζικά μηνύματα ή μη προσωπική χρήση, ακόμη και αν ο προσδιορισμός αυτός βασίζεται σε πληροφορίες που διατίθενται αποκλειστικά σε εμάς από την πλατφόρμα μας,” είπε η εταιρεία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS