ΑρχικήinetFacebook: Αφαιρεί ψεύτικα accounts που σχετίζονταν με τον Roger Stone

Facebook: Αφαιρεί ψεύτικα accounts που σχετίζονταν με τον Roger Stone

Roger Stone

Το Facebook προχώρησε σε κατάργηση ψεύτικων λογαριασμών που προσπαθούσαν να ενισχύσουν ο ένας το περιεχομένου του άλλου με τελικό στόχο την προώθηση της δημόσιας εικόνας του Roger Stone. Σύμφωνα με το Facebook, τη διαχείριση των ψεύτικων λογαριασμών είχαν αναλάβει ο “Roger Stone και οι συνεργάτες του”.

Συνολικά, το Facebook απαγόρευσε και αφαίρεσε 54 λογαριασμούς, 50 σελίδες και 4 προφίλ Instagram λόγω της συμμετοχής τους σε αυτό που η πλατφόρμα περιέγραψε ως “συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά”.

Οι λογαριασμοί δημοσίευαν περιεχόμενο με πολιτικά θέματα και στη συνέχεια έκαναν like και σχολίαζαν τις αναρτήσεις των υπόλοιπων λογαριασμών, προκειμένου να ξεγελάσουν τους αλγόριθμους του Facebook και να αυξήσουν την προβολή του περιεχομένου τους.

Οι λογαριασμοί και οι σελίδες υποτίθεται χρησιμοποιούνταν από κατοίκους της Φλόριντα. Ωστόσο, το Facebook είπε ότι οι λογαριασμοί ήταν πλαστοί και τους διαχειρίζονταν άτομα που συνδέονται με τον Roger Stone, πρώην σύμβουλο της προεδρικής εκστρατείας του Donald Trump για το 2016.

Το κοινωνικό δίκτυο είπε ότι οι λογαριασμοί ήταν ενεργοί από το 2015 έως το 2017. Αργότερα αδρανοποιήθηκαν.

Όταν ήταν ενεργοί, οι λογαριασμοί και οι σελίδες δημοσίευσαν περιεχόμενο σχετικά με την τοπική πολιτική στη Φλόριντα, ενώ υπήρχαν και άρθρα για τον Roger Stone και, αργότερα, για τη δίκη του στις ΗΠΑ.

Facebook

Επιπλέον, οι σελίδες προωθούσαν πληροφορίες από το Wikileaks, πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ 2016, που αποκτήθηκαν μετά από παραβίαση του DNC (κυβερνητικό σώμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ).

Σύμφωνα με το Facebook, οι σελίδες του Roger Stone είχαν περίπου 260.000 ακόλουθους, ενώ οι λογαριασμοί στο Instagram είχαν περίπου 61.500.

Ωστόσο, το κοινωνικό δίκτυο παρατήρησε ότι ορισμένες από τις σελίδες του Roger Stone στο Facebook είχαν αποκτήσει followers από το Πακιστάν και την Αίγυπτο για να ενισχύσουν τη δημοτικότητα και την προβολή τους.

Η πλατφόρμα είπε ότι ανακάλυψε αυτό το δίκτυο πρόσφατα, καθώς προσπαθούσε να αποτρέψει την εγγραφή ατόμων, που είναι μέλη της Proud Boys, μιας ακροδεξιάς νεοφασιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ.

Το Facebook απαγόρευσε και αφαίρεσε σελίδες και λογαριασμούς που διαχειριζόταν η Proud Boys το 2018.

Η Proud Boys είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι ο Roger Stone ήταν ένα από τα μέλη της και ότι χρησιμοποιούσε συχνά τα μέλη της οργάνωσης ως σωματοφύλακες.

Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το δίκτυο των ψεύτικων λογαριασμών διατίθενται επίσης σε αυτήν την έκθεση [PDF].

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS