ΑρχικήinetFacebook: Αφαιρεί λογαριασμούς που συνδέονται με το κίνημα "Boogaloo"!

Facebook: Αφαιρεί λογαριασμούς που συνδέονται με το κίνημα “Boogaloo”!

Το Facebook ανακοίνωσε χθες ότι αφαίρεσε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με το βίαιο, ακροδεξιό κίνημα “Boogaloo” των ΗΠΑ, καθώς το κίνημα χαρακτηρίστηκε “επικίνδυνο”. Συγκεκριμένα, το Facebook ανέφερε πως το κίνημα προωθεί ενεργά τη βία. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε περαιτέρω πληροφορίες επί του θέματος, λέγοντας ότι δεν ήθελε να παρέμβει στις τρέχουσες έρευνες της αστυνομίας.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία αφαίρεσε: 220 λογαριασμούς στο Facebook, 106 ομάδες στο Facebook, 95 λογαριασμούς στο Instagram και 28 σελίδες στο Facebook. Εκτός από αυτούς του λογαριασμούς και τις ομάδες, αφαίρεσε περισσότερες από 400 άλλες ομάδες και 100 άλλες σελίδες που περιλάμβαναν παρόμοιο περιεχόμενο που αφορούσε το κίνημα. Το δίκτυο Boogaloo θα εμπίπτει πλέον στην πολιτική του Facebook για επικίνδυνα άτομα και οργανισμούς, η οποία απαγορεύει τις αναρτήσεις που έχουν να κάνουν με επαίνους, υποστήριξη ή εκπροσώπηση του κινήματος.

Facebook


Το κίνημα Boogaloo έχει εξεταστεί περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή μία σειρά περιστατικών βίας, με τα οποία συνδέονται οι οπαδοί του. Συγκεκριμένα, ένας σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός αξιωματικού της Ομοσπονδιακής Προστατευτικής Υπηρεσίας και ενός αστυνομικού στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο, με τις αρχές να αναφέρουν ότι βρήκαν στο φορτηγό του υπόπτου σύνεργα που συνδέονταν με το κίνημα Boogaloo. Επιπλέον τον Ιούνιο στο Λας Βέγκας, τρεις άντρες κατηγορήθηκαν για συνωμοσία που είχε στόχο να καταστρέψει την κυβερνητική και ιδιωτική περιουσία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στις 30 Μαΐου. Οι ίδιοι κατηγορήθηκαν και για κατοχή κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street.


Τον Ιούνιο, το Facebook αφαίρεσε τις ομάδες του Boogaloo από τους αλγόριθμους προτάσεών της, ωστόσο σύμφωνα με μια αναφορά που κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, το περιεχόμενο που αφορά το κίνημα Boogaloo εξακολουθεί να συνιστάται στο κοινωνικό δίκτυο. Ειδικότερα, το Facebook δήλωσε πως το δίκτυο του κινήματος φαίνεται να έχει βάση σε διάφορες τοποθεσίες των ΗΠΑ και τα άτομα που βρίσκονται σε αυτό, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην πλατφόρμα του. Η εταιρεία πρόσθεσε ακόμη πως το κίνημα προωθεί τη βία εναντίον άμαχων πολιτών, αστυνομικών καθώς και κυβερνητικών αξιωματούχων και θεσμών. Επιπλέον, τα μέλη αυτού του δικτύου επιδιώκουν να προσελκύσουν κι άλλους οπαδούς, παρακινώντας τους να κοινοποιούν το ίδιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και να υιοθετούν την ίδια εμφάνιση με τους άλλους οπαδούς το κινήματος.

κίνημα Boogaloo

Το δίκτυο δεν έχει ξεχωριστό όνομα από το ευρύτερο κίνημα. Το Facebook το χαρακτηρίζει ως “το βίαιο αντικυβερνητικό δίκτυο που εδρεύει στις ΗΠΑ”. Τα μέλη του χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του Facebook για να οργανώσουν, να επικοινωνήσουν και να προσελκύσουν νέους οπαδούς. Το κίνημα Boogaloo (ονομασία εμπνευσμένη από την ταινία Breakin ’2: Electric Boogaloo) που δραστηριοποιείται τα τελευταία επτά περίπου χρόνια, αντιπροσωπεύει μια χαλαρά δεμένη ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών, μερικοί από τους οποίους τάσσονται υπέρ ενός δεύτερου εμφυλίου πολέμου.

Το κίνημα αλλάζει συχνά τους όρους με τους οποίους αναφέρεται στον εαυτό του, καθώς και τα ρούχα και τα διακριτικά που φορούν τα μέλη του, έτσι ώστε να ξεφεύγει της προσοχής. Για παράδειγμα, το “Boogaloo” έχει μετατραπεί σε “μεγάλο ιγκλού” και “μεγάλο luau”. Το τελευταίο όνομα πιστεύεται ότι είναι ένας λόγος για τον οποίο ορισμένοι οπαδοί εμφανίζονται δημόσια φορώντας πουκάμισα της Χαβάης. Το Facebook δήλωσε ότι επί του παρόντος παρακολουθεί τουλάχιστον 50 όρους που χρησιμοποιούνται από το κίνημα Boogaloo ως αναγνωριστικά.

κίνημα

Οι ιδέες που υποστηρίζονται από τους οπαδούς του Boogaloo δεν εντάσσονται σε στενές κομματικές κατηγορίες. Τα περισσότερα εξτρεμιστικά μέλη του κινήματος προωθούν την μαχητική λευκή υπεροχή και τη βία κατά του κράτους. Άλλοι οπαδοί έχουν εκφράσει δημόσια την υποστήριξή τους στις διαμαρτυρίες του κινήματος “Black Lives Matter”.


Τους τελευταίους δύο μήνες, το Facebook έχει αφαιρέσει περισσότερες από 800 αναρτήσεις που σχετίζονται με το κίνημα Boogaloo, καθώς παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας κατά της υποκίνησης της βίας. Οι ομάδες ανίχνευσης απειλών της εταιρείας προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο οι οπαδοί του Boogaloo να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στο Facebook με νέες ταυτότητες και χρησιμοποιώντας διαφορετικούς όρους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS