ΑρχικήinetΗΠΑ: Κινδυνεύουν με απέλαση οι ξένοι μαθητές που φοιτούν μόνο online

ΗΠΑ: Κινδυνεύουν με απέλαση οι ξένοι μαθητές που φοιτούν μόνο online

Η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία των ΗΠΑ που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση και τα τελωνεία (ICE) ανακοίνωσε ότι οι ξένοι μαθητές που παρακολουθούν αποκλειστικά online μαθήματα, λόγω των νέων συνθηκών που επέφερε η πανδημία του COVID-19, κινδυνεύουν να απελαθούν από την χώρα. Συγκεκριμένα, η ICE ανέφερε πως οι μαθητές με βίζα F-1 και M-1 που φοιτούν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πλέον παρακολουθούν μόνο online μαθήματα, δεν θα μπορούν να παραμείνουν στις ΗΠΑ. Πρόσθεσε, ακόμη, πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν καταλύματα για να παρέχεται ευελιξία στα σχολεία και τους μαθητές που δεν είναι μετανάστες, αλλά καθώς πολλά ιδρύματα σε ολόκληρη τη χώρα ανοίγουν ξανά, υπάρχει ταυτόχρονη ανάγκη να επαναληφθούν οι προσεκτικά ισορροπημένες προστασίες που εφαρμόζονται από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς.

ΗΠΑ-ξένοι μαθητές

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα εκδίδει πλέον βίζα σε μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε online προγράμματα. Επιπλέον, οι μαθητές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε τέτοια σχολεία θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο πανεπιστήμιο όπου διεξάγονται μαθήματα, ώστε να είναι νόμιμη η παραμονή τους, ή να έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο και να εγκαταλείψουν τη χώρα.

ξένοι μαθητές

Το 8% των κολεγίων των ΗΠΑ προγραμματίζουν ένα εξάμηνο που θα διεξαχθεί online, συμπεριλαμβανομένων των Χάρβαρντ και Μπάουντουιν, αν και μερικά από αυτά σχεδιάζουν να προσκαλέσουν έναν μειωμένο αριθμό μαθητών πίσω στην πανεπιστημιούπολη. Επιπλέον, οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία τα οποία προσφέρουν ένα υβριδικό μοντέλο λειτουργίας, θα μπορούν να παραμείνουν στις ΗΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα παρακολουθούν πλήρως online μαθήματα. Επίσης, τα κολέγια θα πρέπει να πιστοποιούν στο SEVP ότι οι μαθητές λαμβάνουν τον ελάχιστο αριθμό online μαθημάτων που απαιτούνται για την κανονική πρόοδο στο πρόγραμμα σπουδών τους. Παράλληλα, οι ξένοι μαθητές που παραμένουν στις χώρες καταγωγής τους θα επιτρέπεται να διατηρούν την “Ενεργή τους κατάσταση” και να λαμβάνουν online courseload απομακρυσμένα, εάν το σχολείο τους είναι μόνο διαδικτυακό.

ΗΠΑ

Τουλάχιστον το 23% των αμερικανικών κολεγίων σχεδιάζουν να προσφέρουν ένα είδος υβριδικού μοντέλου λειτουργίας, όπως το Γέιλ, το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το Τζόρτζταουν και το Northwestern. Τα σχολεία που θα είναι “συνδεδεμένα στο διαδίκτυο” πρέπει να ενημερώσουν το SEVP έως τις 15 Ιουλίου, ενώ εκείνα που χρησιμοποιούν μια υβριδική λύση πρέπει να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους έως την 1η Αυγούστου.


Ο νέος κανονισμός είναι μία από τις ενέργειες στις οποίες προέβη πρόσφατα η κυβέρνηση Τραμπ για να περιορίσει τη μετανάστευση εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Τον Ιούνιο, ο Τραμπ “πάγωσε” μέχρι το 2021 την έκδοση των πράσινων καρτών, δηλαδή των αδειών μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ, και διαφόρων αδειών εργασίας, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, με το επιχείρημα ότι ήθελε να εξασφαλίσει διαθέσιμες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς. Η κυβέρνησή του έχει επίσης αναστείλει την υποδοχή αιτούντων άσυλο στα νότια σύνορα με το Μεξικό, επικαλούμενη την ανησυχία για τον κίνδυνο που θα ήγειρε κάτι τέτοιο ως προς τη δημόσια υγεία, εν μέσω COVID-19.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS