ΑρχικήsecurityPickPoint: Χάκερς παραβίασαν την υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών της Μόσχας

PickPoint: Χάκερς παραβίασαν την υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών της Μόσχας

Η υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών με έδρα τη Μόσχα “PickPoint” παραβιάστηκε από άγνωστους χάκερς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Κατά την διάρκεια της επίθεσης, οι χάκερς άνοιξαν τα ερμάρια που περιείχαν τα πακέτα, με αποτέλεσμα τα αντικείμενα που ήταν αποθηκευμένα σε αυτά να είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε.

Η PickPoint είναι μία υπηρεσία που δίνει στους Ρώσους τη δυνατότητα να παραγγείλουν προϊόντα online και να επιλέξουν να τους παραδοθούν σε ένα ερμάριο PickPoint αντί για τη διεύθυνση της κατοικίας τους. Μόλις φτάσει το πακέτο, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποίηση μέσω email ή κινητού και μπορούν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PickPoint. Ωστόσο, το ίδιο σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν ερμάρια και να λαμβάνουν τα πακέτα τους, είναι αυτό που δέχτηκε την επίθεση την Παρασκευή.

PickPoint: Χάκερς παραβίασαν την υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών της Μόσχας

Χρησιμοποιώντας μια εκμετάλλευση που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, οι άγνωστοι χάκερς άνοιξαν τις πόρτες για το ένα τρίτο των ερμαρίων της PickPoint, αφήνοντας χιλιάδες πακέτα εκτεθειμένα σε κλοπή σε όλη τη Μόσχα. Ο λόγος για την επίθεση δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, ωστόσο σε δελτία τύπου που εκδόθηκαν το Σαββατοκύριακο, η PickPoint ανέφερε ότι ενημέρωσε τις αρχές για το περιστατικό.

Η PickPoint επεσήμανε ότι το περιστατικό ασφαλείας ήταν αποτέλεσμα επίθεσης σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, συνολικά 2.732 postamat υπέστησαν ζημιά, αλλά το υπόλοιπο δίκτυό της συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

PickPoint: Χάκερς παραβίασαν την υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών της Μόσχας

Αφότου ανακάλυψε την επίθεση, η εταιρεία ξεκίνησε να διεξάγει έρευνα, σε συνεργασία τόσο με εσωτερικούς όσο και με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες. Το Σάββατο, η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Nadezhda Romanova, δήλωσε στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού καναλιού “Russia-24” ότι κλάπηκαν δέματα από ορισμένους τερματικούς σταθμούς. Επιπλέον, η ρωσική εταιρεία δήλωσε ότι επί του παρόντος εργάζεται για την αποκατάσταση του δικτύου της.

PickPoint: Χάκερς παραβίασαν την υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών της Μόσχας

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις που κοινοποιήθηκαν στα social media, φρουροί και ιδιοκτήτες επέστρεψαν γρήγορα την Παρασκευή και περιόρισαν την πρόσβαση στα προφανώς δυσλειτουργικά ερμάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία επεσήμανε σε σχετικό δελτίο τύπου πως αυτή φαίνεται να είναι «η πρώτη στοχευμένη κυβερνοεπίθεση στον κόσμο στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ένα post-gateway δίκτυο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS