ΑρχικήsecurityΒερμόντ: Τα νοσοκομεία του ακόμα ανακάμπτουν από την επίθεση του Ryuk ransomware

Βερμόντ: Τα νοσοκομεία του ακόμα ανακάμπτουν από την επίθεση του Ryuk ransomware

Τα νοσοκομεία του Βερμόντ συνεχίζουν να ανακάμπτουν από τον Οκτώβριο που υπέστησαν επίθεση από το Ryuk ransomware, επαναφέροντας σιγά-σιγά τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο. Η επίθεση του Ryuk ransomware επηρέασε τις υπηρεσίες σε διάφορους βαθμούς και στα επτά νοσοκομεία του δικτύου υγείας του Βερμόντ.

Τη στιγμή της επίθεσης, επηρεάστηκε μόνο η φροντίδα των ασθενών του Ιατρικού Κέντρου UVM, ενώ ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβλήθηκαν και προγραμματίστηκαν εκ νέου σε άλλες ημερομηνίες. Ωστόσο, τα περισσότερα νοσοκομεία επλήγησαν από διακοπές στα συστήματα IT τους, αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα όπως η μη διαθεσιμότητα ιατρικών αρχείων EPIC, το portal ασθενών “MyChart”, τα email και τα τηλεφωνικά κέντρα.

Βερμόντ: Τα νοσοκομεία του ακόμα ανακάμπτουν από την επίθεση του Ryuk ransomware

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το δίκτυο υγείας του Βερμόντ εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με την εν λόγω ransomware επίθεση, επισημαίνοντας πως οι επηρεαζόμενες υπηρεσίες αποκαθίστανται. Ωστόσο, οι ασθενείς ενδέχεται να παρατηρούν προσωρινές αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών τους.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση για τον περιστατικό ασφαλείας ανέφερε τα ακόλουθα: «Ορισμένες πληροφορίες θα εμφανίζονται ως σαρωμένα έγγραφα στην ενότητα “Τα έγγραφά μου” για επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ενώ το ηλεκτρονικό αρχείο υγείας βρισκόταν εκτός λειτουργίας. Τα επερχόμενα ραντεβού, τα μηνύματα και ορισμένα αποτελέσματα εξετάσεων ενδέχεται να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν στο MyChart. Για επείγοντα θέματα, οι ασθενείς πρέπει να καλέσουν το γραφείο του παρόχου τους.»

Βερμόντ: Τα νοσοκομεία του ακόμα ανακάμπτουν από την επίθεση του Ryuk ransomware

Επιπλέον, οι δηλώσεις χρέωσης και η επεξεργασία πληρωμών εξακολουθούν να καθυστερούν σε όλα τα νοσοκομεία του δικτύου. Το ιατρικό κέντρο UVM εξακολουθεί να επηρεάζεται περισσότερο από την επίθεση, επομένως δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την πλήρη αποκατάσταση των συστημάτων IT του.

Το Δίκτυο Υγείας του Πανεπιστημίου του Βερμόντ συγκαταλέγεται στη μεγάλη λίστα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που δέχτηκαν επίθεση από τη συμμορία του Ryuk ransomware τον Οκτώβριο. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται επίσης το Wyckoff Heights Medical Center στο Μπρούκλιν, το Sky Lakes Medical Center στο Όρεγκον και το St. Lawrence Health System στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει το Bleeping Computer, το FBI, η CISA και το HHS (Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινης Υπηρεσίας) εξέδωσαν μετά από αυτές τις επιθέσεις μια κοινή συμβουλευτική που απευθυνόταν στον κλάδο της υγείας, προειδοποιώντας τον για επικείμενες ransomware επιθέσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS