ΑρχικήinetΟ Trump απέλυσε τον Διευθυντή της CISA, Christopher Krebs!

Ο Trump απέλυσε τον Διευθυντή της CISA, Christopher Krebs!

Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter ότι απέλυσε τον Christopher Krebs από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας (CISA) των ΗΠΑ. Ο Trump ισχυρίστηκε πως ο λόγος της απόλυσης του Krebs ήταν η «εξαιρετικά ανακριβής» δήλωση που έκανε στις 3 Νοεμβρίου μαζί με άλλους αξιωματούχους ότι οι φετινές προεδρικές εκλογές ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Trump απέλυσε τον Διευθυντή της CISA, Christopher Krebs!

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε στο Twitter τα ακόλουθα:

«Η πρόσφατη δήλωση του Christopher Krebs σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν εξαιρετικά ανακριβής, καθώς υπήρξαν μαζικές ανωμαλίες και απάτες – συμπεριλαμβανομένων των ψήφων από νεκρούς, δεν επετράπη η πρόσβαση σε εκλογικούς παρατηρητές σε χώρους ψηφοφορίας, “δυσλειτουργίες” στις μηχανές ψηφοφορίας που άλλαξαν ψήφους από τον Trump προς τον Biden, καθυστερημένη ψηφοφορία και πολλές άλλες. Γι’ αυτό, με άμεση ισχύ, ο Christopher Krebs απολύθηκε από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας».

Ο Trump αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπου νέος Πρόεδρος της χώρας εξελέγη ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση στις δημοσιεύσεις του Trump, με την ένδειξη πως «οι ισχυρισμοί για απάτη στις εκλογές είναι αμφισβητούμενοι». Τα σενάρια περί απομάκρυνσης του Krebs είχαν αρχίσει να ακούγονται από τις αρχές Νοεμβρίου, με το περιοδικό «Politico» να υποθέτει ότι αυτή «εν μέρει οφειλόταν σε ένα site που δημιούργησε ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας (CISA) των ΗΠΑ, προκειμένου να αποτραπεί η παραπληροφόρηση για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές».

Ο Trump απέλυσε τον Διευθυντή της CISA, Christopher Krebs!

Ο Krebs έγραψε χθες στο Twitter τα εξής:
«Σε περίπτωση που το χάσατε: Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χειραγωγούνται τα εκλογικά συστήματα, όλοι οι 59 εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των εκλογών συμφωνούν πως σε κάθε περίπτωση που γνωρίζουμε, αυτοί οι ισχυρισμοί είτε ήταν αβάσιμοι είτε τεχνικά ασυνεπείς».

Ο Krebs δεν είναι το πρώτο στέλεχος που απολύει ο Trump προτού αποχωρήσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πρόσφατα απέλυσε και τον υπουργό Άμυνας, Mark Esper, επειδή αμφέβαλε για την πίστη του αρχηγού του Πενταγώνου. Ακόμα, υπάρχουν φήμες στην Ουάσιγκτον ότι πριν από την αποχώρηση του Trump τον Ιανουάριο, η διευθύντρια της CIA, Gina Haspel, και ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, θα μπορούσαν επίσης να είναι μεταξύ αυτών που θα απολυθούν. Πηγές αναφέρουν ότι ο Krebs έμαθε τα νέα της απόλυσής του από το tweet που κοινοποίησε ο Trump.

Η απόλυση του Διευθυντή της CISA προκάλεσε την οργή των Δημοκρατικών. Εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Προέδρου, Joe Biden, δήλωσε ότι ο Krebs θα πρέπει να επαινείται για την υπηρεσία του στην προστασία των εκλογών της χώρας και όχι να απολύεται επειδή είπε την αλήθεια.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS