Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 23:18
Αρχική inet Ερευνάται laptop που συνδέεται με τον Hunter Biden για ξέπλυμα χρημάτων

Ερευνάται laptop που συνδέεται με τον Hunter Biden για ξέπλυμα χρημάτων

Η κλήτευση του FBI για ένα laptop και ένα σκληρό δίσκο που φέρεται να ανήκει στον Hunter Biden συσχετίζεται με μια έρευνα για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2019, σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην διάθεση του το Fox News.

Δεν είναι σαφές, σε αυτό το σημείο, εάν η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ή εάν σχετίζεται άμεσα με τον Hunter Biden.

Πολλοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι επιβολής του νόμου, καθώς και δύο ξεχωριστοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα αυτών των εγγράφων, τα οποία υπογράφηκαν από τον Ειδικό Πράκτορα του FBI Joshua Wilson.

Hunter Biden

Ένα από τα έγγραφα, που έλαβε το Fox News, είχε τον τίτλο του «Receipt for Property» του FBI, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις αλληλεπιδράσεις του γραφείου με τον John Paul Mac Isaac, τον ιδιοκτήτη του «The Mac Shop», ο οποίος ανέφερε το περιεχόμενο του laptop στις αρχές.

Το έγγραφο έχει μια ενότητα που ονομάζεται “Case ID”, η οποία έλαβε τον αριθμό: 272D-BA-3065729.

Σύμφωνα με το site του FBI, το “272” είναι ο κωδικός που βάζει το γραφείο στις υποθέσεις που αφορούν ξέπλυμα χρημάτων, ενώ το “272D” αναφέρεται σε “Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από άγνωστη παράνομη δραστηριότητα“.

Το “BA” υποδεικνύει ότι η υπόθεση άνοιξε στο γραφείο της Βαλτιμόρης του FBI.

«Το FBI δεν μπορεί να ξεκινήσει μια έρευνα χωρίς σοβαρές ενδείξεις, οπότε πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να στοιχειοθετηθεί υπόθεση για εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Fox News. “Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να πιστέψουμε ότι υπήρχε εγκληματική συμπεριφορά.”

Το FBI αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί την ύπαρξη έρευνας σχετικά με το laptop ή τα email, όπως είναι η συνήθης πρακτική του.

Ο διευθυντής του National Intelligence John Ratcliffe, ωστόσο, επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το laptop, που φέρεται να ανήκει στον Hunter Biden, και τα email σε αυτό “δεν αποτελούν μέρος κάποιας ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης“, παρά τους ισχυρισμούς του προέδρου της House Intelligence Committee Adam Schiff.

Το FBI, σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Γερουσίας για την Ασφάλεια Εσωτερικών και τις Κυβερνητικές Υποθέσεις, Ron Johnson, ο οποίος ερευνά τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter Biden καθώς και το εν λόγω laptop, δήλωσε ότι το γραφείο δεν έχει “τίποτα να προσθέσει αυτή τη στιγμή στη δημόσια δήλωση του διευθυντή του National Intelligence που έγινε στις 19 Οκτωβρίου. “

Το FBI, στην επιστολή του προς τον Ron Johnson, έγραψε ότι «σύμφωνα με τη μακροχρόνια πολιτική και πρακτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το FBI δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να αρνηθεί την ύπαρξη οποιασδήποτε συνεχιζόμενης έρευνας ή προσώπων ή οντοτήτων υπό έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Κογκρέσου“.

Τα εν λόγω email ελήφθησαν για πρώτη φορά από την New York Post και, εν μέρει, αποκαλύφθηκε ότι ο Hunter Biden φέρεται να εισήγαγε τον πατέρα του, τον τότε αντιπρόεδρο, σε ανώτατο στέλεχος της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma Holdings λιγότερο από ένα χρόνο πριν ασκήσει πίεση στους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας να απολύσουν τον εισαγγελέα Viktor Shokin, ο οποίος ερευνούσε τον ιδρυτή της εταιρείας.

Η έκθεση της New York Post αποκάλυψε ότι ο Biden, κατόπιν αιτήματος του Hunter, φέρεται να συναντήθηκε με τον Vadym Pozharskyi, τον Απρίλιο του 2015 στην Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση αναφερόταν σε ένα email που ο Pozharskyi έστειλε στον Hunter Biden στις 17 Απριλίου 2015 – ένα χρόνο αφότου ο Hunter ανέλαβε τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma.

Ο Biden, πριν από την εμφάνιση των email, ισχυριζόταν επανειλημμένα ότι «δεν είχε μιλήσει ποτέ με τον γιο του για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές στο εξωτερικό».

Οι επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter Biden και ο ρόλος του στο διοικητικό συμβούλιο του Burisma, εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για το κατηγορητήριο του Trump το 2019.

Ένα άλλο email, με ημερομηνία 13 Μαΐου 2017, περιλαμβάνει μια συζήτηση για «πακέτα αρίθμησης» για έξι άτομα σε μια επιχειρηματική συμφωνία με μια κινεζική εταιρεία ενέργειας. Το email φάνηκε να προσδιορίζει τον Hunter Biden ως «Πρόεδρο / Αντιπρόεδρο ανάλογα με μια συμφωνία με την CEFC», σε μια προφανή αναφορά στην πτωχευμένη CEFC China Energy Co.

Παρόλο που ο Biden δεν έχει σχολιάσει αυτό το email ή την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε συμφωνίες με την κινεζική εταιρεία ενέργειας. Επίσης δημοσιεύτηκαν τα φορολογικά έγγραφα και τις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου, τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν καμία συμμετοχή σε κινεζικές επενδύσεις.

Το Fox News έλαβε επίσης ένα email την περασμένη εβδομάδα που αποκάλυψε ότι ένας σύμβουλος της Burisma Holdings, ο Vadym Pozharskyi, έγραψε ένα email στον Hunter Biden στις 12 Μαΐου 2014, ζητώντας «συμβουλές» για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την «επιρροή του για να μεταφέρει ένα μήνυμα» να «σταματήσει» αυτό που η εταιρεία θεωρεί ως «πολιτικά κίνητρα».

«Χρειαζόμαστε επειγόντως τις συμβουλές σας για το πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την επιρροή σας για να μεταδώσετε ένα μήνυμα, κλπ. Για να σταματήσετε αυτό που θεωρούμε ως πολιτικά κίνητρα», έλεγε ο Pozharskyi.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Android: Πώς να δείτε ποια apps έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Δεν είναι μυστικό ότι οι εφαρμογές smartphone έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλά δικαιώματα — εάν τις αφήσετε. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε...

Η Canon σας επιτρέπει να «τραβάτε φωτογραφίες» από το διάστημα

Αντί να κυκλοφορήσει νέες κάμερες για το CES 2021, η Canon κάνει κάτι διαφορετικό: Σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες από το διάστημα....

Wikipedia vs Big tech: Ποιος πολεμάει την παραπληροφόρηση;

Καθώς η Ημέρα των Εκλογών μετατράπηκε σε Εβδομάδα Εκλογών στις ΗΠΑ, το Facebook, το Twitter και το YouTube προσπαθούσαν να αποτρέψουν την...
00:02:36

Tesla: Καλείται να ανακαλέσει αυτοκίνητα λόγω προβληματικών οθονών

H οθόνη αφής (touchscreen) σε ορισμένα αυτοκίνητα της Tesla φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα, που θα μπορούσε...

Τα ransomware ευθύνονται για τις μισές παραβιάσεις δεδομένων σε νοσοκομεία

Σχεδόν οι μισές από τις παραβιάσεις δεδομένων που έγιναν σε νοσοκομεία και στον ευρύτερο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οφείλονται σε επιθέσεις ransomware,...

Οι αστρονόμοι μόλις βρήκαν την παλαιότερη υπερμεγέθη μαύρη τρύπα

Ένα κβάζαρ (quasar) ανακαλύφθηκε σε μια σκοτεινή γωνία του διαστήματος - πάνω από 13,03 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά - και περιέχει μια...

Ποια είναι τα καλύτερα και πιο προσιτά τηλέφωνα 5G για το 2021

Σύντομα η αγορά θα κατακλιστεί με συσκευές 5G μεσαίας κατηγορίας. Όλο αυτό που θα συμβεί θα είναι πραγματικά συναρπαστικό: θα μπορείτε να...

Παραβιάστηκαν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency scam με το όνομα του Elon Musk!

Το τελευταίο διάστημα, χάκερς παραβιάζουν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency giveaway scam (απάτη δωρεάς κρυπτονομισμάτων), στο οποίο χρησιμοποιείται το όνομα του CEO...

Classiscam: Απατεώνες «πλαστογραφούν» brands κι εξαπατούν χρήστες Ευρωπαϊκών αγορών!

Δεκάδες εγκληματικές συμμορίες δημοσιεύουν ψεύτικες διαφημίσεις σε δημοφιλείς online αγορές, για να προσελκύσουν ανυποψίαστους χρήστες σε «δόλια» εμπορικά sites ή σε phishing...

iOS 14.4: Θα εμφανίζει ειδοποίηση για τις επισκευές με μη γνήσιες κάμερες

Ξεκινώντας από το iPhone 11, η Apple έχει προσθέσει μια ειδοποίηση στο iOS που λέει στον χρήστη πότε η συσκευή διαθέτει μια...