ΑρχικήsecurityRitzau: Το πρακτορείο ειδήσεων αρνείται να πληρώσει ransomware συμμορία

Ritzau: Το πρακτορείο ειδήσεων αρνείται να πληρώσει ransomware συμμορία

 πρακτορείο ειδήσεων Ritzau

Το Ritzau, το μεγαλύτερο ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων στη Δανία που ιδρύθηκε το 1866 από τον Erik Ritzau, ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να πληρώσει τα λύτρα που του ζήτησε μια ransomware συμμορία μετά από μια επίθεση που στόχευσε το δίκτυό του την Τρίτη το πρωί.

Οι hackers επιτέθηκαν στο Ritzau νωρίς το πρωί της Τρίτης, και έτσι το πρακτορείο ειδήσεων είχε προβλήματα για περισσότερο από μια ημέρα“, ανέφερε σε ανακοίνωση το πρακτορείο ειδήσεων. Η ransomware επίθεση οδήγησε σε κλείσιμο κάποια από τα συστήματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο παρέχει ειδήσεις σχεδόν σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Δανίας, δεν μπορεί να μεταδώσει ειδήσεις με τον κανονικό τρόπο. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιείται ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης όπου οι ειδήσεις μεταδίδονται στα μέσα ενημέρωσης της χώρας με άλλο τρόπο“.

Δεν έχει γίνει γνωστό το χρηματικό ποσό που ζήτησαν οι hackers

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ritzau, Lars Vesterløkke, δήλωσε ότι το πρακτορείο δεν θα πληρώσει τα λύτρα που ζήτησαν οι hackers.

Δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομα της συμμορίας που στόχευσε το πρακτορείο ειδήσεων της Δανίας αλλά ο Vesterløkke είπε ότι η επίθεση ήταν “πολύ επαγγελματική”.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau υπέστη εκτεταμένη hacking επίθεση την Τρίτη και στη συνέχεια οι hackers ζήτησαν λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων“, δήλωσε ο Vesterløkke. “Το Ritzau αρνήθηκε να πληρώσει τους hackers“.

ransomware

Οι επιτιθέμενοι άφησαν ένα σημείωμα λύτρων στους κρυπτογραφημένους υπολογιστές του Ritzau, αλλά το πρακτορείο δεν ακολούθησε τις οδηγίες των εγκληματιών.

Άφησαν ένα αρχείο με ένα μήνυμα με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά επιλέξαμε να μην το ανοίξουμε μετά από καθοδήγηση από τους συμβούλους μας“, πρόσθεσε ο Vesterløkke.

Σήμερα, θα υπάρξει μάλλον πλήρης ανάκαμψη

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η ransomware συμμορία κατάφερε να παραβιάσει και να κρυπτογραφήσει περίπου το ένα τέταρτο των servers του δικτύου του Ritzau.

Το τμήμα πληροφορικής του Ritzau εργάζεται για την αποκατάσταση όλων των υπολογιστών και την επαναφορά τους στο διαδίκτυο.

Το πρακτορείο ειδήσεων συνεργάζεται, επίσης, με τους συμβούλους της ασφαλιστικής του εταιρείας και έχει προσλάβει και εξωτερικούς ειδικούς ασφαλείας, που ασχολούνται με την ανάλυση και την αντιμετώπιση αυτών των επιθέσεων.

Το Ritzau πιστεύει ότι σήμερα θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη των συστημάτων του.

Με τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν μπορούμε να μεταδίδουμε ειδήσεις ως συνήθως μέσω της υπηρεσίας ειδήσεων. “Αναμένουμε να λειτουργήσουμε το αργότερο την Πέμπτη“, είπε χθες το πρακτορείο.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS