ΑρχικήsecurityH εταιρεία δαπέδων Headlam Group δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

H εταιρεία δαπέδων Headlam Group δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Όπως επιβεβαίωσε η ίδια, η βρετανική εταιρεία δαπέδων Headlam Group, έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Headlam Group

Η εταιρεία με έδρα το Μπέρμιγχαμ και με επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι υπέστη ένα περιστατικό ασφαλείας, όταν ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης απέκτησε πρόσβαση στα συστήματα υπολογιστών της.

“Επηρεάστηκαν ορισμένα συστήματα back office, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος email που έχει πλέον αποκατασταθεί”, δήλωσε η Headlam Group.

Ωστόσο το σύστημα που περιέχει πληροφορίες πελατών και προμηθευτών δεν επηρεάστηκε και η παραβίαση είχε “ελάχιστο αντίκτυπο στις λειτουργίες”.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η εταιρεία κατηγόρησε έναν «γνωστό οργανισμό» για την επίθεση, αλλά δεν τον κατονόμασε.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: «Έχουν οριστεί εξωτερικοί εμπειρογνώμονες εγκληματολογικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο των οποίων οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.»

«Ο δράστης του περιστατικού είναι ένας πολύ γνωστός νέος οργανισμός, που έχει πραγματοποιήσει πολλά τέτοια περιστατικά πρόσφατα».

Η Headlam Group είπε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ένα μικρό μέρος των δεδομένων της έχουν διαρρεύσει. Η εταιρεία ωστόσο, έχει ενημερώσει τόσο το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Ακόμα ένα χτύπημα

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο Όμιλος Headlam συνεχίζει να ανακάμπτει από τις οικονομικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Σε μια ενημέρωση διαπραγμάτευσης στις 19 Νοεμβρίου, η εταιρεία δαπέδων δήλωσε ότι τα έσοδα για τους τέσσερις μήνες έως τις 31 Οκτωβρίου μειώθηκαν κατά 1,2% την περίοδο του προηγούμενου έτους.

«Μετά την απόδοση του 2ου τριμήνου του 2020, η οποία επηρεάστηκε σημαντικά από τον Covid-19, η διαπραγμάτευση έως το δεύτερο εξάμηνο έχει σημειώσει μια ισχυρή και διαρκή ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019», δήλωσε η εταιρεία. «Δεδομένης αυτής της συνεχιζόμενης ανάκαμψης στην απόδοση και της συνεχιζόμενης εστίασης της διοίκησης στα κόστη, η εταιρεία αναμένει τώρα να αναφέρει τα υποκείμενα κέρδη για το έτος, ουσιαστικά μπροστά από τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς για μια πρωτοποριακή απόδοση».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS