ΑρχικήsecurityE-Land-Νότια Κορέα: Έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

E-Land-Νότια Κορέα: Έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

Ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές της Νότιας Κορέας, η E-Land, αναγκάστηκε να κλείσει σχεδόν τα μισά καταστήματά της μετά από μια ransomware επίθεση.

Η E-Land δήλωσε ότι το εταιρικό της δίκτυο δέχτηκε επίθεση νωρίς το πρωί της Κυριακής, κάνοντάς τη να κλείσει 23 από τα 50 πολυκαταστήματά της.

E-Land ransomware

Ο Chang-Hyun Seok, Διευθύνων Σύμβουλος της E-Land Retail, επιβεβαίωσε την επίθεση και δήλωσε ότι το ransomware εγκαταστάθηκε στα κεντρικά γραφεία της E-Land στις 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap, η E-Land έκλεισε μέρος του εταιρικού δικτύου της για να περιορίσει τη ζημιά. Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνά τη ransomware επίθεση.

Ελήφθησαν εντατικά μέτρα για τον τερματισμό του server, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε διακοπή της λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων. Ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες μας“, είπε ο Seok.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι τα δεδομένα των πελατών και άλλα ευαίσθητα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα σε ξεχωριστούς servers και είναι ασφαλή.

Ανάλογα με το ransomware, είναι πιθανό να έχουν κλαπεί κάποια δεδομένα (η κλοπή δεδομένων πριν την κρυπτογράφηση είναι τάση τον τελευταίο χρόνο).

Τα νέα για την επίθεση ήρθαν τη στιγμή που ο γνωστός πάροχος antivirus McAfee είχε αρχίσει να προειδοποιεί τους λιανοπωλητές στην περιοχή της Ασίας για κυβερνοεπιθέσεις τόσο την εβδομάδα του Black Friday όσο και κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο.

Η έκθεση της McAfee, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, είχε αναφέρει ότι οι κυβερνοεπιθέσεις σε λιανοπωλητές σημείωσαν άνοδο 15% κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Φέτος, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν στραφεί στις online αγορές, λόγω του COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι αναμένουμε ακόμα περισσότερες επιθέσεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι επίθεσης: επιθέσεις σε POS, denial of service επιθέσεις, προβλήματα σε sites, ransomware, malware, phishing κ.ά.

Η McAfee συμβουλεύει όλες τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να έχουν μια σελίδα στο website τους, η οποία θα παρέχει συμβουλές στους πελάτες σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν για να αποφύγουν τις απάτες. Οι εργαζόμενοι πρέπει, επίσης, να εκπαιδεύονται στην άμεση ανίχνευση απειλών.

Εάν ένας λιανοπωλητής γίνει θύμα μιας επιτυχημένης επίθεσης στον κυβερνοχώρο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Απώλεια φήμης, οικονομικός αντίκτυπος, απώλεια εμπιστοσύνης ακόμη και κλείσιμο υπηρεσιών. Δεν είναι αστείο“, είπε η McAfee.

Πηγή: Inside Retail

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS