ΑρχικήsecurityΥπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ: Ένα ακόμη θύμα του μεγάλου hack!

Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ: Ένα ακόμη θύμα του μεγάλου hack!

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προστίθεται στη λίστα των Αμερικανικών υπηρεσιών και εταιρειών που παραβιάστηκαν στα πλαίσια του μεγάλου hack, πίσω από το οποίο λέγεται ότι βρίσκεται η Ρωσία. Μιλώντας στο CNBC, ο Υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, ανέφερε ότι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα «μη ταξινομημένα συστήματα του Υπουργείου», επισημαίνοντας ωστόσο πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι παραβιάστηκαν και τα «διαβαθμισμένα συστήματα». Ο Mnuchin πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπήρξε ζημιά, ούτε έχει κλαπεί μεγάλος όγκος δεδομένων.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είναι τουλάχιστον η τρίτη ομοσπονδιακή υπηρεσία, μαζί με τα Υπουργεία Εμπορίου και Ενέργειας, που ανακάλυψε ότι παραβιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης εκστρατείας κατασκοπείας, πίσω από την οποία φέρεται να βρίσκεται η Ρωσία.

Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ: Ένα ακόμη θύμα του μεγάλου hack!

Ο Γερουσιαστής Ron Wyden δήλωσε το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου μέσω email πως το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η παραβίαση άρχισε τον Ιούλιο, τονίζοντας ακόμη ότι υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν συνδέσει ευρέως τις παραβιάσεις που αποκαλύφθηκαν μετά τη hacking επίθεση στην Solarwinds, με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών SVR. Ενδεικτικά, ο Υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δήλωσε στις 18 Δεκεμβρίου ότι πίσω από την εν λόγω επιχείρηση, βρίσκονται «ξεκάθαρα» Ρώσοι. Επιπλέον, ο Γενικός Εισαγγελέας, William Barr, είπε σε δημοσιογράφους ότι «σίγουρα φαίνεται να είναι έργο της Ρωσίας».

Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ: Ένα ακόμη θύμα του μεγάλου hack!

Μόνο ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει εκφράσει μέχρι στιγμής την αμφιβολία του ότι πίσω από αυτή την κακόβουλη εκστρατεία βρίσκεται η Ρωσία, γράφοντας στις 19 Δεκεμβρίου ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «αποθαρρύνονται να συζητήσουν την πιθανότητα να είναι η Κίνα (μπορεί!)» ενώ συνέδεσε ανεξήγητα το hack με θεωρίες συνωμοσίας, για να εξηγήσει πώς έχασε τις εκλογές.

Solarwinds hack

Μεγάλος αριθμός υπηρεσιών κι εταιρειών των ΗΠΑ διεξάγει επί του παρόντος έρευνες για να διαπιστώσει εάν επηρεάζεται από την συγκεκριμένη επίθεση.

Οι χάκερς που διενήργησαν την εκστρατεία, παραβίασαν αρχικά την SolarWinds, μια εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών στο Ώστιν του Τέξας, τον Μάρτιο, επηρεάζοντας, κατά συνέπεια, δεκάδες χιλιάδες πελάτες της. Αυτό έδωσε στη Ρωσία ένα ευρύ φάσμα πιθανών στόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Microsoft δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι επικοινώνησε με περισσότερους από 40 οργανισμούς που έχουν παραβιαστεί.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS