ΑρχικήinetMichelle Obama προς social media: "Μπλοκάρετε για πάντα τον Trump"

Michelle Obama προς social media: “Μπλοκάρετε για πάντα τον Trump”

Αρκετές ώρες αφότου το Facebook ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει τον Πρόεδρο Donald Trump από το να κάνει νέες δημοσιεύσεις μέχρι την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Joe Biden – στις 20 Ιανουαρίου, η πρώην πρώτη κυρία Michelle Obama κάλεσε τις πλατφόρμες των social media να τον μπλοκάρουν για πάντα από τις πλατφόρμες τους.

Michelle Obama Trump

«Τώρα είναι η ώρα για τις εταιρείες της Silicon Valley να σταματήσουν να επιτρέπουν αυτήν την τερατώδη συμπεριφορά και να προχωρήσουν πιο πέρα από το προσωρινό μπλοκάρισμα αυτού του ανθρώπου από τις πλατφόρμες τους και να εφαρμόσουν πολιτικές για να αποτρέψουν τη χρήση της τεχνολογίας στους ηγέτες του έθνους που τροφοδοτούν εξεγέρσεις», δήλωσε η Michelle Obama σε ένα post που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Πέμπτη.

Η ανάρτησή της ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της έντονης αντίθεσης μεταξύ του τρόπου αντιμετώπισης των ταραχοποιών που εισέβαλλαν την Τετάρτη στο Καπιτώλιο σε σχέση με τη βία που αντιμετώπισαν οι διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matters κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είπε ότι προσεύχεται οι Αμερικανοί να δώσουν μια ευκαιρία στον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden και στην εκλεγμένη Αντιπρόεδρο Kamala Harris.

Μέχρι την Τετάρτη, στον Trump είχε δοθεί απεριόριστη ελευθερία σε Twitter, Facebook, YouTube και άλλα social media, τα οποία του επέτρεπαν να δημοσιεύει ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, μερικές φορές απλά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για αμφισβητούμενες πληροφορίες.

Η κίνηση του Facebook να μπλοκάρει τον Trump έγινε μια ημέρα μετά την εισβολή των ταραχοποιών στο Καπιτώλιο όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Επιπλέον, το Twitter μπλόκαρε προσωρινά τον λογαριασμό του Trump την Τετάρτη και το YouTube την Πέμπτη επέβαλε νέους περιορισμούς στα κανάλια που δημοσιεύουν βίντεο με ψευδείς εκλογικούς ισχυρισμούς.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS